Dječaci iz Škole fudbala FK Dobrinja u posjeti Austriji

Dječaci Škole fudbala FK Dobrinja nalaze se od 27. do 31. oktobra u posjeti austrijskom St. Poltenu, gdje su ih sinoć na večeri ugostili predstavnici bosanskog džemata u ovom gradu. Mladi fudbaleri iz Sarajeva tokom posjete Austriji imaju priliku upoznati se i s načinom rada kluba St. Polten, koji nastupa u najjačoj austrijskoj ligi. Trenirali su i s austrijskim trenerima, a zakazane su i utakmice protiv vršnjaka iz ovog kluba.

Alen Nogo, predsjednik FK Dobrinja, posebno je zahvalio Huremu Avdiću, predstavniku uspješnih bosanskih poduzetnika u Austriji, “Adriatic grupi” koji su pomogli u vezi s dolaskom i boravkom mališana iz Sarajeva, te Ambasadi BiH u Austriji i ambasadoru Kemalu Kozariću.

Za dječake FK Dobrinja ovo je veliko iskustvo – izjavio je Nogo.

Predsjednik Skupštine kluba i trener FK Dobrinje Samel Delić zahvalio je domaćinu, austrijskom bundesligašu St. Poltenu i njihovoj akademiji, gdje djeca borave na edukaciji.

– Treninzi pod nadzorom njihovih trenera i skauta, prijateljske utakmice s vršnjacima i gledanje kup-utakmice između St. Poltena i Rieda bit će nam osnova za daljnji razvoj i napredak i djece i kluba – naglasio je Delić.

Na prijem je članove sarajevskog kluba pozvao i gradonačelnik Matijas Štadler (Matthias Stadler).

(FudbalTalent.com/Avaz.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *