LIONEL MESSI TVRDI: “Ansu Fati ima kvalitet da bude jedan od najboljih, ali mora paziti na ovo…”

Iako mu je samo 16 godina Ansu Fati je uspio ući u prvi tim Barcelone ove sezone i već je u nekoliko navrata oduševio sportsku javnost nastupima za «katalonskog diva».

Svoj seniorski debi imao je u meču protiv Betisa, a već protiv Osasuna postigao je i prvi gol za Barcu, čime je najmlađi igrač koji je ikad zabio za Barcelonu u La Ligi. Zatim je opet pogodio i bio asistent u pobjedi nad Valencijom.

Zatim je ostvario debitantski nastup i u Ligi šampiona, u utakmici koju su u Dortmundu Barcelona i domaća Borussija odigrali bez golova.

Nakon izvrsnog Ansuovog starta u seniorskom timu Barce, i prva zvijezda ovog tima, Lionel Messi govorio je o ovom «čudu od djeteta».

Argentinac je također oduševljen tinejdžerom, ali upozorava da na Ansua ne treba stavljati preveliki pritisak već u ovoj fazi sazrijevanja kao igrača.

Messi vjeruje da Fati može biti jedan od najboljih.

Zaista mi se sviđa i pokušat ću mu pomoći i biti podrška. On je nevjerovatan igrač, ali treba imati na umu da mu je tek 16 godina i nadam se da uživa u svemu i da sva ta gužva oko njega neće imati negativan uticaj, jer zasigurno on ima kvalitet da bude jedan od najboljih.

(fudbaltalent.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *