PREDPIONIRI “ŽELJE” ŠAMPIONI FEDERACIJE BiH: Redom padali svi protivnici, u finalu i “Široki Brijeg”

Omladinska škola FK Željezničar iz Sarajeva pobjednik je devetog po redu turnira pretpionirskih prvaka kantonalnih/županijskih saveza – objavio je Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine.

Turnir je održan u četvrtak i petak (13. i 14.06.2019. godine) na pomoćnim terenima stadiona “Asim Ferhatović – Hase” na Koševu.

Da bi stigli do titule prvaka Federacije Bosne i Hercegovine predpioniri FK Željezničar su prvo osvojili Omladinsku ligu Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo (FSKS) u svojoj uzrasnoj kategoriji, da bi zatim ostvarili i pet pobjeda na završnici prvaka Kantonalnih saveza za prvaka Federacije BiH.

“Željini” predpioniri prvo su savladali NK Prevent Bugojno (rezultat 3:2), zatim NK Troglav 1918 Livno (rezultat 1:0), HŠK Zrinjski (rezultat 1:0), SK Atletico 1919 Orašje (rezultat 1:0) i u finalu NK Široki Brijeg (rezultat 1:0).

Plavima sa Grbavice otišle su i dvije individualne nagrade na ovom turniru, pa su tako iz njihovih redova i najbolji strijelac – Zlatan Zeničanin, kao i najbolji igrač – Bakir Karić. Kao najbolji golman proglašen je Slišković iz “Širokog Brijega”.

(fudbaltalent.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *