Ajaxovo novo “čudo od djeteta” je Brian Brobbey: IMA SAMO 17 GODINA

Ajax je ove godine oduševio sportski svijet. Osvojili su “kod kuće” i kup i prvenstvo (34. po redu!), a u Ligi prvaka zaustavio ih je Tottenham u polufinalu na nevjerovatan način, nakon što su gotovo svi već vidjeli “kopljanike” u velikom madridskom finalu protiv Barcelone!

Posebno impresionira to što je Ajax do ovih uspjeha stigao na krilima igrača iz vlastite Akademije, od  kojih će neki – za očekivati je – već u ljetnom prelaznom roku biti prodani u bogatije klubove.

IMPRESIVNO: Čak 6 igrača “Ajaxa” koji su sinoć istrčali na teren protiv Juvea stasalo je u klupskoj akademiji

Ipak, u Ajaxu stasavaju nove potencijalne velike zvijezde, a jedan tinejdžer od njih posebno odskače.

U pitanju je napadač Brian Ebenezer Adjei Brobbey (rođen 1. februara 2002. godine), mladić čiju su roditelji porijeklom iz Gane. On je mlađi brat također igrača Derricka i Kevina Luckassena, i Samuela Brobbeya.

NEVJEROVATNO: Ovaj debeljuškasti dječak koji je prije 9 godina stajao uz Buffona, danas je golman Ajaxa

Prošle godine sa reprezentacijom Holandije osvojio je UEFA europski U17 šampionat, a u nedjelju ima priliku da ponovi ovaj uspjeh.

Naime, “Lale” se sastaju u finalu sa Italijom, nakon što su u polufinalu savladali Španiju. Italijani su bili bolji od Francuza, uzgred.

Brian Brobbey postigao je ove sezone 32 gola u 35 utakmica za Ajaxovu U19 momčad i reprezentaciju. Godinu dana ranije je za U17 momčad u 27 nastupa zabio 32 gola, što ga dovodi do nevjerojatne brojke od 64 gola u 62 utakmice.

Brobbey je rođen u Amsterdamu 2002. godine, a fudbal je počeo igrati u malom klubu Amsterdamsche FC i već s osam godina je došao u Ajaxovu omladinsku školu.

POGLEDAJTE I UŽIVAJTE! Možete li vjerovati kakvu je golčinu dao 13-godišnjak Gabriel Misehouy, velika nada “Ajaxa”

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *