ALEN HUREMOVIĆ: Nada Omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla

Omladinski pogon FK Sloboda jedan je od najboljih u državi. Potvrda je to da igrači koji su ponikli na Tušnju igraju u svim omladinskim selekcijama – sve do “A” reprezentacije. Na Tušnju stasa i 14-godišnji Alen Huremović, perspektivni stoper koji naporno radi kako bi ostvario svoje fudbalske snove.

– Cilj mi je da prođem sve omladinske selekcije Slobode i zaigram za prvi tim. Za nešto veće vrijeme će pokazati, izjavio je za Sportske.ba skromni Huremović, koji pored redovnih treninga u Slobodi pod komandnom palicom Almira Hukića radi i u teretani sa fitness trenerom Ajdinom Bečićem.

Osim treninga u Slobodi odlazim i u Tom Cat gym gdje ostajem i po dva sata sa trenerom koji mi ispravlja nedostatke u svim segementima, a ujedno i radim na prevenciji jer sam imao povredu koljena, priča mladi stoper Tuzlaka.

Nastavi li se razvijati u pravom smjeru, nema sumnje da bi Huremović ubrzo mogao postati član omladinskih reprezentacija BiH.

– Nije dovoljno samo nadati se pozivu. Potrebno je mnogo rada i truda da se do toga dođe. Isto tako bih u ovom momentu volio da sa pionirskom selekcijom Slobode napravim što bolji rezultat, zaključio je Alen Huremović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *