ARJEN ROBBEN: Trenirat ću tim svog sina Kaija (7), prvo ću ih naučiti kako da prodru s desne strane i daju gol ljevicom!

Arjen Robben (35) otkrio je da namjerava provesti iduću sezonu trenirajući tim svog najmlađeg sina Kaija (7).

Legendarni veteran «okačio je kopačke o klin» na kraju prošle sezone, zaključujući svoju ionako impresivnu karijeru osvajajući još jednu ligašu titulu u Bundesligi sa Bayernom iz Minhena.

I dok je davao izjavu o svojim planovima za budućnost, našalio se kako namjerava učiti Kaija i njegove saigrače u timu vještini po kojoj je tokom svoje karijere bio najpoznatiji.

Govoreći za njemački «Bild», Robben je izjavio: «Iduće sezone trenirat ću tim mog najmlađeg sina. Oni naravno već znaju kakav je plan treninga – ulazak s desne strane prema šesnaestercu protivnika i šut lijevom nogom».

Foto: Robben i sin Kai (u sredini) tokom festivala Oktoberfest prošle godine u Minhenu

Robben također tvrdi da je sretan zbog toga što je Philippe Coutinho uzeo njegov dres sa brojem 10, nakon što se pridružio Bavarcima, u okviru dogovora o jednogodišnjoj posudbi iz Barcelone.

– Dobio sam vrlo ugodan poziv od Brace (sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića), koji mi je rekao da je Coutinho želio 10-ku. Odgovorio sam da ja samo želim najbolje za klub, i ako je dres sa brojem 10 dobar za njega, to je sjajno i oni to trebaju učiniti».

– Coutinho je igrač svjetske klase i sigurno će pomoći klubu. To je super transfer. Vjerovatno će mu trebati neko vrijeme za prilagođavanje, ali ne sumnjam da će sa njegovom fudbalskom vještinom to uspjeti.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *