BALKAN SOCCER CAMP: Selektor U-19 reprezentacije BiH Slaven Musa na fudbalskom kampu u Denveru

Zahvaljujući najljepšoj sporednoj stvari na svijetu, po drugi put američki grad Denver, od 20. do 23. juna 2019. godine, trebao bi biti centar sportske bosanskohercegovačke dijaspore na ovom kontinentu. U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera (USSE), a u tijesnoj saradnji sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, treba biti održan sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP.

Za održavanje kampa obezbjeđen je funkcionalni “Five Star Stadium” koji prima 5.000 gledalaca.

– Ovaj kamp je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih fudbalera bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Evrope. Pošto smo na domaćem terenu, što se nas tiče, kamp može odmah početi! Naime, svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start ove sportske manifestacije. Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu zajedno sa predstavnikom FS/NS BiH detektiramo i potencijalne “Zmajeve” i predložimo ih za nekih od narednih kampova reprenzentacije. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovanih igrača koji su spremni za profesionalni nivo u nekoj od euro liga – ističe direktor US Soccer Education Murat Alibašić, fudbalski trener iz Kolorada.

Izvršni direktor Sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav, prije par dana obavijestio je organizatore BALKAN SOCCER CAMPA – US Soccer Education iz Denvera, da bi u Denveru, u ime krovne kuće bh. fudbala, kampu za naše talentovane fudbalere iz Amerike trebao prisustvovati Slaven Musa selektor U-19  reprenzentacije Bosne i Hercegovine.
Tako bi učesnici kampa, pred vrhunskim stručnjakom iz NS/FS Bosne i Hercegovine, trebali imati šansu da se pokažu i direktno nametnu za neku od bh. selekcija. Uz to, ovo je izuzetna prilika da na jednom mjestu učesnici kampa svih starosnih kategorija treniraju s bh. licenciranim i iskusnim stručnjacima i pokažu šta znaju.

Inače, pored selektora Slavena Muse sa igračima u Denveru trebao bi raditi stručni tim US Soccer Education: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo  Janjuš, Semjon Milošević, Omer Hadžić, Muhamed Fazlagić-Fazla, Damir  Zaimović i Nedim Runda.

Foto: Nedim Runda, Murat Alibašić, Muhamed Fazlagić-Fazla, Slobodan Čobo Janjuš, Husref Musemić, Erick French

Uz to, zavisno od broja prijavljenih fudbalera stučnom štabu bi se trebali postepeno priključivati i ostali treneri sa kojima je USSE do sada sarađivao.Dodatne informacije i način prijave možete naći na ofcijelnoj web stranici US Soccer Educatioan – http://ussoccereducation.com/.Pripremio: Namik Alimajstorović – BHDINFODESK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *