BARCA JE DOBILA NOVOG “ČAROBNJAKA”, JOŠ NEMA NI 18 GODINA: Bolji nego Iniesta i Xavi u tom uzrastu!?

Pobjeda Barcelone protiv Juventusa mogla bi značiti da se polako formira “nova Barca”, a jedan od glavnih igrača mogao bi biti momak koji je još uvijek tinejdžer.

25.11. Pedro González López tek treba napuniti 18 godina, a već je kročio na veliku scenu. Dobio je priliku i protiv Ferencvarosa gdje je bio strijelac, a u utakmici protiv Juvea oduševio je nogometne sladokusce.

Madridska Marca o njemu piše u superlativima pa u tekstu po naslovom “Zvijezda je rođena”, Jaime Rincon poredi ga s Andresom Iniestom i Xavijem Hernandezom.

– Iniesta je sa 17 godina igrao za Barcu B. Xavi sa 17 godina nije imao nijedan nastup za prvu ekipu Barcelone. Pedri je sa 17 godina eksplodirao u Ligi šampiona. Njega već zna cijela Europa – navodi Rincon, a njegov kolega Ramiro Aldunate u tekstu pod naslovom “Pedri je pojačanje decenije” dodaje:

– Pet miliona eura. Kad za deset godina budemo pričali o tome kako je Pedri došao u Barcelonu, bit će nužno prisjetiti se iznosa koji je Barcelona platila Las Palmasu kako bi ga dovela. Ima tek 17 godina, a nema sumnje, on je izgrađen od istog materijala od kojeg su sastavljeni i najveći čarobnjaci u prošlosti Barcelone. Već sada je jedan od pet najboljih igrača Barce.

– Sa nepunih 18 on je na Juventusovom terenu igrao kao da je već sada jedno od najvećih imena u fudbalu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *