BEGOVIĆ NA “GOLMANSKU KONFERENCIJU” u Sarajevo dovodi Schmeichela, Jamesa, Steelea, Navajasa, Jurčevića…

Golmanska akademija Asmir Begović organizator je i domaćin 1. Međunarodne golmanske konferencije koja je zakazana u Sarajevu za 17. i 18. 08. 2020. godine.

Konferencija, koja treba biti održana u hotelu Hills u Sarajevu, namjenjena je prije svega golmanskim trenerima, ali i svim zainteresovanim za organizaciju rada i razvoj golmana u nogometu.

Kroz konferenciju je planiramo da u dva dana budu održana teorijska i praktična predavanja gostiju iz zemlje i inostranstva usko vezana za poboljšanje uslova i načina treniranja golmana.

Gosti-predavači trebali bi biti, između ostalih, Peter Schmeichel (bivši reprezentativac Danske i golman Manchester Uniteda i Manchester Cityja), David James (bivši reprezentativac Engleske, golman Liverpoola i Manchester Cityja), Eric Steele (nekadašnji trener golmana Manchester Uniteda u stručnom štabu Sir Alexa Fergusona), Roberto Navajas (trener golmana u Real Sociedadu i Granada FC), Nikola Jurčević (bivši reprezentativac Hrvatske, trener Dinama i selektor Azerbejdžana), Adi Mušić (bh. golmanski trener u Njemačkoj) i Marijana Zubac (direktorica Nutricentra Mostar).(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *