BOLJE MU IDE NEGO U BOLNICI: Ajaxov talent koji je bio u komi stigao kući

Mladi Ajaxov igrač Abdelhak Nouri oporavio se do te mjere da je u stanju komunicirati s familijom nakon odlaska kući, otkrio je njegov brat.

22-godišnji veliki talent srušio se u sedmom mjesecu 2017. nakon što je imao napad srčane aritmije. Kao rezultat toga pretrpio je teška i trajna oštećenja mozga. No govoreći u posebnom programu na televiziji, njegov brat Abderrahim otkrio je kako je Abdelhak, koji je iz medicinske kome izašao u osmom mjesecu 2018.

Povezani sadržaj:

DRUGA STRANA SLAVNOG “AJAXA”: Ovo su uradili igraču koji je bio njihov najveći talent, ali završio u komi

Njegova familija danas živi u posebno prilagođenoj kući u kojoj je moguće sjediti i u invalidskim kolicima.

Moram reći da mu, s obzirom na to da je kod kuće, ide puno bolje nego u bolnici. Za njegovih dobrih dana postoji i oblik komunikacije, na primjer potvrda obrvama ili osmijehom. Ali primijetite da ne može tako dugo izdržati, izjavio je Nourijev brat.

– Kad mu nije teško, zajedno gledamo utakmice. Primjećujete da mu se sviđa i često pokazuje emocije. Međutim, ne može hodati, ne može razgovarati, ne osjeća ništa i ne čuje ništa. Prema doktorima, nikad se neće do kraja oporaviti, dodao je.

Nouri je smatran idućom Ajaxovom superzvijezdom i imenovan je u momčad turnira na EURU do 19 godina 2016. godine. samo godinu dana kasnije njegov život se potpuno promijenio, piše Gol.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *