Bosanskohercegovački “Amerikanac” Amel Šehić (17) fudbalsku karijeru nastavlja u Njemačkoj

Jedan od najvećih fudbalskih talenata bh. korijena u Americi 17-godišnji Amel Šehić, član “Beachside Academy Soccer Club” iz američke države Connecticut, nastavlja svoj fudbalski put u juniorima Hertha Walheim iz Achena, ekipi koji se takmiči u drugom rangu nogometa u Njemačkoj.

Pripremio: Namik Alimajstorović / BHDINFODESK

Amel Šehić je od strane bh. stručnjaka zapažen na kampovima US Soccer Educationa iz Denvera u Las Vegasu, Minhenu, Chicagu i Jacksonvilleu. Izuzetan je potencijal i svi su se složili da jedino može napredovati ako svoje usavršavanje nastavi na Starom kontinentu.

Na preporuku trenera Semjona Miloševića, inače stalnog člana US Soccer Education, otišao je u Njemačku gdje će pokušati unaprijediti svoj potencijal i usmjeriti se ka profesionalnom igranju.

Talentovanog Šehića krasi izuzetan radijus kretanja, disciplina u igri, radi se o fudbaleru koji može igrati na pozicijama veznog igrača i desnog beka. Mislim da se radi o izuzetnom potencijalu, koji uz kvalitetan stručni rad može biti standardni reprezentativni materijal i istinski profesionalac – za agenciju BHDINFODESK izjavio je trener Semjon Milošević već dokazani “šmeker” koji može prepoznati istinski potencijal.

Naravno daljnji napredak zavisi mnogo od mladog Šehića, njegovo je da vrijedno radi, a njemački treneri sigurno znaju put kako da talenat izraste u istinskog asa…

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *