ČEKALO SE DA DJEČAK NAPUNI 18 GODINA: Real večeras za 30 mil. eura potpisao najvećeg talenta kojeg je Brazil dao u 10 godina

Real Madrid večeras je potpisao i zvanično dolazak Reinier Jesusa iz Flamenga, čime se dogodilo ono što je dugo i najavljivano.

Reinier, 18-godišnji ofanzivni veznjak, smatra se jednim od najvećih talenata koji se u zadnjih 10-tak godina pojavio u Brazilu. Ima sjajnu tehniku, viziju, sposobnost da probije protivničke odbrane i sjajan osjećaj za gol.

Ponekad ga opisuju kao «mješavinu» Zinedine Zidanea i Kake.

Iako je tek napunio 18 godina, u seniorski nogomet ušao je prirodno kao što «patka uđe u vodu», i sa 8 golova u 15 nastupa doprinio je Flamengovoj dvostrukoj kruni – u 2019. osvojili su i Brasileiro i Copa Libertadores.

Iako su za Reiniera iskazivali interes i veliki engleski klubovi, na kraju je izbor pao na «kraljeve», koji su platili 30 mil. eura odštete, a ugovor je potpisan do 2026.

Reinier na ovaj način slijedi primjere zemljaka kakvi su Vinicius Junior i Rodrygo, koji su kao vrlo mladi odlučili nastaviti karijeru u Madridu.

Povezani sadržaj:

Ima 16 GODINA, traže ga Real, Manchester City, Juventus, Roma… Vrijedi već 70 miliona?

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *