“Da biste bili IGRAČ REALA, nije dovoljno samo ono što pokazujete na terenu. Potrebno je i …”

Mnogi dječaci maštaju da jednog dana zaigraju za Real Madrid, ali jedan od onih kojima se taj san ostvario, danas se prisjeća tog perioda kao jednog od vrlo teških u svojoj karijeri…

Naime, Pedro Munitis, bivši igrač “kraljeva”, otkrio je neke detalje vezane za svoj boravak na Bernabeuu.

Kantabrijac je otkrio kako je period od 2000. do 2002., kada je branio boje Reala, bio jedan od najtežih u njegovoj karijeri.

Bilo je trenutaka u kojima sam bio sretan, ali bilo je i onih drugih, u kojima sam se osjećao odbačeno prvi put u životu. Navijači su mi zviždali, a s tim se jako teško nositi. Ja to tada nisam znao, izjavio je Munitis te dodao:

Bio sam sramežljiv, povučen, introvert. To u Realu ne prolazi. Mislio sam da je dovoljno ono što se pokazuje na terenu, ali za klub takve veličine to jednostavno nije dosta – da biste bili igrač Real Madrida, treba puno više i ja to nisam mogao shvatiti.

Munitis je svoju karijeru započeo u Racingu, nakon čega je prešao u Madrid. Prije završetka karijere u klubu u kojem je poniknuo, nastupao je za Deportivo iz La Corune. Za nacionalnu reprezentaciju upisao je 21 nastup te postigao dva pogotka. Danas je trener UCAM Murcije, piše Index.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *