Da li je, kao tada mlad igrač, YAYA TOURE BIO NA PROBI U “ŽELJI” i nije prošao?

I van naših granica poznata je priča kako je svojedobno na probi u FK Željezničar navodno boravio tada mladi igrač Yaya Toure, koji je, prema toj priči, u Sarajevo iz Metalurga.

Tvrdilo se kako je 22-godišnji i nepoznati Toure stigao u nadi da će dobiti pravu priliku na Grbavici, ali ubrzo mu je, pisali su brojni mediji, poručeno da nije dovoljno dobar!

I tako, navodno Toure nije prošao probu u “Želji”, ali je kasnije zaigrao za Olympiakos, Monaco, Barcelonu, Manchester City i bio jedan od najcjenjenijih veznjaka na svijetu.

Međutim, iz sarajevskog kluba su još krajem 2013. godine demantovali priču da je 2005. na probi u njihovom timu bio Toure.

– Ja sam te godine bio na kraju karijere i bio sam kapiten Željezničara. Odgovorno tvrdim da Yaya Toure nikada nije dolazio u Sarajevo niti je boravio na probi u Želji. Ljudi koji prate fudbal znau da je on te godine prešao iz ukrajinskog Metalurga u redove grčkog velikana Olympiacosa za nekoliko miliona eura, tako da priča da je bio kod nas na probi nema smisla. Zar igrač koji vrijedi toliko novaca da dođe kod nas na probu. Zaista me čudi da novinari koji su to objavljivali nisu upućeni u takve stvari – izjavio je tadašnji direktor Željezničara Dželaludin Muharemović, podsjeća SportSport.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *