DEDA, OVO JE ZA TEBE: Šaulićev unuk zabio i posvetio mu gol…

Poginuli pjevač Šaban Šaulić (68) je kao dječak bio talentovan i mogao je birati – sportski ili muzički put. Na kraju je odabrao muzički, koji ga je u mnogo prilika spajao sa sportskim. I dok je zbog velikog broja obaveza svoju sportsku stranu više manifestovao kroz razna događanja i zabave na kojima je pjevao, često se nalazio u fudbalskim krugovima.

Bio je veliki fudbalski zaljubljenik čiju je sportsku ambiciju iz mlađih dana naslijedio njegov unuk Luka Adžić (20), koji je ponikao u redovima “Crvene zvezde”, za koju je odigrao 39 utakmica i postigao devet golova.

Otkrili su ga skauti belgijskog “Anderlechta” i doveli za 800.000 eura.– Moj unuk, moj ponos… Luka, djed ti želi svaku sreću u kraljevskom belgijskom klubu Anderlecht, sretan sam što ćeš konačno biti tamo gdje znaju cijeniti tvoj rad i talent – napisao je njegov djed nakon što je mladi Adžić ostvario transfer karijere.

Luki je jako teško pala vijest o gubitku voljenog djeda, ali igrao je, jer bi njegov djed to sigurno htio. Postigao je gol za mladu momčad Anderlechta u 3:2 pobjedi u Antwerpenu. Naravno, gol je posvetio svom djedu.

Šaban Šaulić preminuo je u nedjelju u njemačkoj bolnici nakon teške saobraćajne nesreće na autocesti kod Bielefelda, podsjeća 24sata.(fudbaltalent.com/24sata)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *