Denver: Uspješno okončan BALKAN SOCCER CAMP

Slaven Musa selektor U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine: “Naša obaveza je da pratimo razvoj i napredak svakog talentiranog igrača koji bi u budućnosti mogao biti potencijalni reprezentativac”

Pripremio: Namik Alimajstorović / BHDINFODESK

U Denveru je proteklog vikenda uspješno okončan četverodnevni, sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP. Organizator kampa bio je US Soccer Education iz Denvera (USSE),  čiji stručni tim, u saradnji sa predstavnikom NS/FS BiH gospodinom Slavenom Musom selektorom U-19  reprezentacije Bosne i Hercegovine, “skenirao” potencijalne Zmajeve iz Amerike.

Preko 60 talentovanih dječaka vrijedno je treniralo sve u želji da se baš oni nađu u bilježnici selektora. Borilo se za svaku loptu, upijali potezi i savjeti trenera i po ocjenama prisutnih svi mladi igrači imali su šta i od koga naučiti. Svoje mišljenje o kampu za agenciju BHDINFODESK dao je i Slaven Musa selektor U-19  reprenzentacije Bosne i Hercegovine:

– Prije svega želim da čestitam svim učesnicima, njihovim roditeljima, trenerima, organizatorima na izvanredno odrađenom kampu. Moje impresije oko cjelokupnog kampa su veoma pozitivne. Organizacija je bila na vrhunskom nivou, kao i infrastruktura koja je kamp podigla na još veći nivo. Kada je u pitanju trenažni proces mogu reći da je sve napravljeno vrlo profesionalno i da su svi treneri odlično obavili svoj posao. Sigurno da ima razlika u načinu shvatanja nogometa u odnosu na BiH, ali sam se uvjerio da i u SAD ima izuzetno talentiranih igrača. Vrlo je izvjesno da će neki od njih dobiti priliku, na kampovima reprezentacije, pokazati svoje kvalitete, a detalje ćemo dogovoriti sa stručnim štabom USSE.  Naša zajednica u SAD je vrlo velika i naša obaveza je da pratimo razvoj i napredak svakog talentiranog igrača koji bi u budućnosti mogao biti potencijalni reprezentativac. Smatram da su ovakvi kampovi od krucijalne važnosti za pronalaženje igrača te organizatorima želim da istraju u svojim naporima i nastave ovu lijepu priču kao i nastavak suradnje s našim krovnim savezom u BiH.

O ovom sportskom događaju direktor US Soccer Education Murat Alibašić trener iz Denvera navodi:

– Još jedan uspješan projekat je za nama, drago nam je da su ljudi iz Saveza ponovo prepoznali ovakav temeljit i transparentni način rada u otkrivanju talenata. Hvala svim učesnicima, njihovim roditeljima, stručnom stabu, volonterima i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da u teškim vremenskim uslovima okončamo ovu sportsku manifestaciju. Posebno veliko hvala selektoru Slavenu Musi koji je zajedno sa nama proveo ovo vrijeme i pomogao nam, da niti jedno talentovano dijete ne promakne oku struke.

Inače, stručni štab u Denveru činili su iskusni stručnjaci: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević i Omer Hadžić.

(fudbaltalent.com/PRESS BHDINFODESK)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *