DIN BRAČKOVIĆ (12): Mlada nada sarajevskih “Akademičara” uživa u treninzima i utakmicama!

Fudbalska akademija «Academica» iz Sarajeva, koja radi po licenci čuvene škole holandskog «Ajaxa» može se pohvaliti da ima nekoliko odličnih generacija, među kojima su svakako i predpioniri (igrači rođeni 2006. i 2007. godine).

Jedan od talenata u ovom timu je i dječak po imenu Din Bračković. On je rođen u Sarajevu 21.09.2007. godine i počeo se baviti fudbalom već kao 5-godišnjak.

Foto: Din je ranije bio član ŠF «Valter», a sada je dio porodice sarajevskih «Akademičara»Ranije je bio član Škole fudbala «Valter», a sada je dio porodice sarajevskih «Akademičara», sa kojima je već postizao dosta uspjeha i osvajao medalje na različitim takmičenja, uključujući i drugo mjesto u cijeloj Bosni i Hercegovini, u okviru lige koju organizuje DFA (Dječija Fudbalska Asocijacija) u BiH.

On brani boje i svoje škole OŠ «Musa Ćazim Ćatić» pa je tako u proljeće prošle godine (od 12. do 14. maja 2018.) sa svojim školskim drugarima učestvovao na sve popularnijem turniru «Sarajevo Street Football» koji se igrao ispred BBI centra u Sarajevu.Osvojili su prvo mjesto i to bez primljenog gola!

Din kaže da jako voli fudbal, uživa u treninzima i utakmicama, i ako ovako nastavi možda ga jednog dana vidimo i ne velikoj nogometnoj sceni, što mu svakako želimo!

Foto: Prilikom nedavnog gostovanja na Hayat TV Din je otkrio da jako voli fudbal, te da uživa u treninzima i utakmicama…
(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *