Doboj zagrljen dječijom igrom i osmjesima: MINI ŠAMPIONI i radost grassroots fudbala

Gradski park u Doboju, ovogodišnji domaćin manifestacije “Mini šampioni” okupio je više od 450 dječaka i djevojčica u igrama zabavnog fudbala koji 1. juna 2019. na dan finala UEFA Lige šampiona, obučeni u majice finalista, timova Liverpoola i Tottenhama, slave prijateljstvo, različitosti, bezbrižnost i ljepotu fudbala.

Tradicionalno već devet godina organizacija Open Fun Football School Cross Cultures Project Association (OFFS CCPA)  iz Sarajeva u gradove širom Bosne i Hercegovine donosi radost na dječija lica dajeći im priliku da igraju grassroots fudbal. Tako je danas u Doboju na 15 stanica zabavnog fudbala sa djecom radilo blizu 100 trenera i asistenata. Osim igranja fudbala, djeca su prisustvovala i nizu kreativnih i edukativnih radionica kroz baby zonu, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

Grad Doboj i Mini šampioni ugostili su djecu iz Grapske, Rudanke, Kotorskog, Teslića, Jelaha, Usore, Zavidovića, Maglaja, Žepča, Kosove, Doboj Juga, Gračanice, Lukavca, Petrova, Doboj Istoka, Banovića, Živinica i Doboja.

Manifestacija “Mini šampioni” se odvija pod direktnim pokroviteljstvom UEFA, te uz sponzorsku podršku kompanije Mastercard, Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i grada Doboja sa svojim službama.

Pod zastavom UEFA-ine parole RESPECT, već duže od dvadeset godina spajamo djecu iz različitih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, dajući im samo jedan zadatak, da budu sretna, da se druže i da slave ideju fudbala i fer igre kao jednog od najsnažnijih mostova među ljudima. Grad Doboj nam je pokazao dobro domaćinstvo ove godine i sretni smo da smo Gradski park ispunili igrom više stotina djece.” – izjavila je Vildana Delalić Elezović, koordinatorica projekta.

Kompanija Mastercard ponovo podržava manifestaciju “Mini šampioni” jer čvrsto vjeruje u građenje osnove za bolju budućnost kroz podršku aktivnostima namenjenim najvrijednijem resursu – našoj djeci. U zemljama kao što je Bosna i Hercegovina, ključno je stvoriti veze među mladim ljudima koje su zasnovane na pozitivnim vrijednostima, a sportsko nadmetanje je svakako jedan od najboljih načina za stvaranje takvih veza. Mastercard će i dalje nastaviti podržavati projekte koji donose korist lokalnoj zajednici kroz promociju fer pleja, drugarstva i međusobnog uvažavanja – Amir Trokić, account manager u kompaniji Mastercard za tržište Bosne i Hercegovine.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *