DVA BRATA, DVA GOLMANA: Priča sa sarajevskog Vratnika koja se ne čuje svaki dan…Još jedna nesvakidašnja fudbalska priča dolazi sa sarajevskog Vratnika. Dva brata i dva golmana – a što je još zanimljivije prvi je među stative stao onaj mlađi…

Pročitajte i ovo…

NEMA FUDBALA BEZ MAHALE: A najstarija sarajevska ima svog Arnautovića…

Edin i Emir razlikuju se još po nečemu. Dok je jednom želja da, kada poraste, stane između stativa «kraljevskog kluba» i zaigra za Real Madrid, drugi bi više volio da možda jednog dana zamijeni Manuela Neuera na golu Bayerna iz Minhena. Eh, kakva bi tek to onda nogometna priča bila da dvojica braće brane za dve euro velikana – i što ljudi kažu, nikad ne reci nikad… Snovi su tu da se ostvare!

Mlađi brat Edin Hajdarević, rođen je 18. juna 2007. godine. Visok je trenutno 154 cm, težak 46 kg i vrlodobar je učenik OŠ «Hamdija Kreševljaković».

Počeo je trenirati kao osmogodišnjak u FK «Sarajevo», a nakon godinu dana prelazi u Fudbalsku akademiju «Academica» koja radi po licenciranom programu slavnog amsterdamskog «Ajaxa». Dosad je osvojio 20-tak različitih nagrada sa ekipom za prva, druga i treća mjesta, ima 3 individualne nagrade za najboljeg golmana, 2 pehara…

Želim da budem najbolji golman, a san mi je da branim za Real Madrid – iskren je Edin.

Njegov brat Emir Hajdarević rođen je dva dana prije isteka 2004. godine, 29. decembra. Visok je 170 cm i težak 60 kg, što su, kada je riječ o pionirskom uzrastu. gotovo idealne predispozicije za pouzdanog čuvara mreže. U istoj školi kao brat je također vrlodobar učenik, a fudbalsku karijeru započeo je prošle godine. Prethodno se bavio vještinom jiu jitsu, što je zasigurno pomoglo da razvije vještine potrebne i za golmana. I on je već zavrijedio pohvale i priznanja, a u sezoni koja je pred nama očekuje se da pomogne FA «Academica» čiji je član u borbi za titulu najbolje pionirske ekipe Kantona Sarajevo, i dalje.

I on želi biti naj golman, ali draže bi mu bilo da jednog dana obuče dres bavarskog giganta, njemačkog Bayerna.

Što reći na kraju, nego sretno!(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *