EMRE CAN TVRDI: “Veliki novac koji dobiju iskvari mlade igrače”

Emre Can igra na poziciji centralnog veznog za Juventus i njemački nacionalni tim, a trenutno se možda i najviše piše o njegovom nezadovoljstvu minutažom, zbog čega ga se povezuje s prelaskom u Manchester…

Seniorsku karijeru počeo je u Bayernu, gdje je uglavnom igrao za rezerve, zatim se pridružio “Apotekarima” u Bayer Leverkusenu 2013. godine. 2014. je potpisao za Liverpool za preko 11 miliona eura, a u Italiji je od 2018. godine,

U njemačku reprezentaciju ušao je još od U15 uzrasta, a dao je, podsjeća AM Sport, vrlo zanimljivu izjavu o tome šta ga smeta kod mladih igrča današnjice:

– Smeta mi što se mladi igrači ne odnose valjano prema svom talentu. Mnogima i u svom klubu pokušavam da objasnim o lijepom ponašanju, ali jednostavno ne razumiju. Za sve su krive ogromne plate koje im zavrte mozak. U modernom nogometu mladi brzo stiču ogroman novac. Ako praktično u tinejdžerskom dobu mogu sebi da priušte sve što požele onda im je glava puna svega i svačega. U takvim okolnostima, kome se dokazuju? Zašto se muče?

Neko im je dao priliku da treniraju sa velikim igračima, ali oni to ne razumiju i ne poštuju. Stav im je u osnovi pogrešan. Još psuju. Nervira me to. Ne razumijem kako neke stvari ne raščiste u glavi. Zar ne shvataju da nisu u pravu?

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *