EVO GDJE JE NA KRAJU ZAVRŠIO mladi Bosanac koji je “pobjegao” iz Dinama!

Bivši Dinamov supertalent Ajdin Hasić trebao bi potpisati ugovor s Bešiktašom, javljaju danas turski mediji.

Turski mediji navode kako je 17-godišnji krilni napadač, nakon što je raskinuo ugovor s Dinamom, dogovorio uslove petogodišnjeg ugovora s turskim velikanom. Sve bi trebalo biti i zvanično tokom zimskog prelaznog roka.

Radi se o igraču oko kojeg se digla velika prašina, a u javnosti su se pojavila kontradiktorna tumačenja o tome kako je napustio Maksimir.

Hasića je ugovor s Modrima vezao do 2021. godine, a prije nešto više od mjesec dana predložen mu je novi, bolji ugovor, tvrde u Maksimiru, koji je trebao potpisati Ajdinov otac, jer mladi igrač još nije punoljetan. Kako bi novi ugovor bio potpisan trebalo je raskinuti stari, a s obzirom na to da Ajdinov otac živi u BiH, pa da ga zbog jednog potpisa ne dovlače u Zagreb, poslana su mu s Dinamove strane potpisana dva ugovora, onaj o raskidu i onaj novi. No, otac je potpisao samo onaj o – raskidu, tvrde u Dinamu.U Maksimir ga je pokušao vratiti i Zdravko Mamić koji je otišao do njegovog oca u Banoviće, ali je otac Hasić odbio pregovore nakon što je razgovarao sa svojim pravnim zastupnikom, tvrdi Mamić.

– Istina je da sam bio u Banovićima. Otišao sam do rudnika u kojem radi Ajdinov otac. Ljudi su me sjajno dočekali ispred rudnika, kontaktirali su oca, javio se i kazao mi kako će doći na razgovor. Međutim, nakon deset minuta je nazvao kazavši da mu je odvjetnik Radić zabranio bilo kakvu komunikaciju sa mnom. Nije mi to drago, imao sam želju da u jednom ljudskom razgovoru obitelji objasnim situaciju te da se mladić vrati u Dinamo. Ali očito se radi o klasičnoj prijevari. Dinamo je u najboljoj vjeri postupao gospodski, naravno da je ispao naivan, ali ovo je zaista prava prijevara, objasnio je Zdravko Mamić u nedavnom razgovoru razgovoru za Sportske novosti.
(FudbalTalent.com/Sportske novosti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *