FK Radnik Hadžići opremljen s 350 kompleta dresova vrijednosti 80.000 KM

Danas je na terenu Fudbalskog kluba Radnik iz Hadžića upriličena podjela sportske opreme za sve članove omladinskog pogona i njihove trenere. Uspješno je opremljen i prvi tim Radnika. Radi se o 350 kompleta sportske opreme vrijednosti 80.000 KM. Oprema je donacija gospodina Adija Begića koji trenutno živi i radi u Holandiji te Amaterskog fudbalskog kluba Germanicus-CSVC Coevorden.

«U ime rukovodstva kluba i roditelja djece koja treniraju u Radniku zahvaljujemo se na ovoj vrijednoj donaciji. Bit će nam ovo poticaj da još ozbiljnije radimo. Koristimo priliku da se zahvalimo i autoprevozniku «ASD team» koji se pobrinuo da oprema bez problema stigne iz Holandije do Hadžića», izjavio je predsjednik FK Radnik Ekrem Tufo.

Donator Adi Begić se na ovaj potez odlučio, kako navodi, jer je napredak FK Radnik iz godine u godinu sve primjetniji.

«Kada sam vidio koliko lokalna zajednica ulaže u infrastrukturu, koliko treneri i rukovodstvo ulažu u trenažni proces odlučio sam dati svoj doprinos klubu i gradu. Rezultat je donacija ovih izuzetno kvalitetnih 350 kompleta sportske opreme. Nadam se da će ovo omladincima, ali i prvom timu biti poticaj da postižu bolje rezultate», istakao je Begić.

Dodjeli sportske opreme prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići Mirza Mušanović te načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

«Našem sugrađaninu Adiju Begiću se zahvaljujem u svoje ime i ime građana općine Hadžići na ovoj donaciji. Hvala i klubu Germanicus-CSVC. I dalje ćemo nastojati da osiguramo klubu najbolje moguće uslove za trenažni proces i odigravanje prvenstvenih utakmica. Nedavno smo okončali projekt zamjene umjetne trave i proširenje terena na dimenzije 105×67 metara. Pored proširenja terena i zamjene umjetne trave financirali smo instalaciju reflektora tako da je Radnik sada jedan od rijetkih klubova u BiH koji ima mogućnost odigravanja noćnih utakmica. Ovi radovi su rezultat partnerskog odnosa Europske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalskog saveza BiH i Općine Hadžići. Radi se o unaprjeđenju infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala. Općina Hadžići je izdvojila 200.000 KM, a Fudbalski savez BiH putem UEFA 260.000 KM», istakao je Ejubović.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *