FOTO: Uz sve mjere zaštite od koronavirusa kadeti FK “Sarajevo” otputovali u Vijetnam

Nakon preduzetih praktično svih mjera zaštite, garancije od Kampa iz Vijetnama i saglasnosti svih roditelja od djece koja putuju, kadetska selekcija Akademije FK “Sarajevo” je danas u 12h otputovala na 15-odnevne pripreme u Vijetnam, a na poziv PVF akademije.

Obavijest od strane PVF AKADEMIJE, prenosimo u cijelosti:

– Prema lokalnim vijetnamskim vijestima, 30.01.2020. godine, koronavirusna bolest dogodila se u Wuhanu u Kini i širila se širom svijeta, što izaziva zabrinutost za građane širom svijeta, posebno u Vijetnamu. No, vijetnamska vlada već primjenjuje mnoge metode zaštite zemlje i stranaca koji dolaze u Vijetnam. Već smo zatvorili sve letove iz Wuhana do Vijetnama i obrnuto. Imamo hitnu liniju iz Odjela zdravstvene organizacije. U provinciji Hung Yen, gdje je sjedište Akademije PVF, nije pronađen niti jedan slučaj spomenute bolesti, atmosfera je u redu i svi smo educirani da budemo svjesni bolesti i kako se zaštititi.

Očekujemo da će 01.02.2020. na aerodrom Noi Bai, grad Hanoi, stići selekcijski tim U17 Sarajevo FC, nadamo se da će se svima nama ove informacije biti korisne i učiniti da se osjećate ugodno u ovom treningu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *