GNK Dinamo tuži roditelje odbjeglog Bosanca Ajdina Hasića

Ajdin Hasić trebao je biti jedan od glavnih igrača Dinamove generacije 2001., ali naprasno je napustio Maksimir. “Modri” klub ipak se ne miri s odlaskom bosanskohercegovačkog krilnog napadača i namjerava tužiti njegovu familiju zbog sumnje u prevaru i krivotvorenje, piše u priopćenju zagrebačkog kluba.

Šta se dogodilo? Hasiću je klub u desetom mjesecu ponudio produženje ugovora koji je vrijedio do 2021. Kako je on maloljetan, ugovor je morao potpisati njegov otac, kojem su na kućnu adresu u BiH poslali zahtjev za raskidom starog ugovora te novi. On je, navodno, potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir i Hasić je postao slobodan igrač.

Povezani sadržaj:

POTRES U MAKSIMIRU: Ajdin Hasić (17), najveći talent “Dinama” s familijom napustio klub!– Dinamo i familija Hasić dogovorili su sporazumni raskid ugovora, a sve ostalo su netačne informacije. Familija Hasić nije prevarila Dinamo, nije bilo govora o nekakvom novom ugovoru i to jako dobro znaju u Dinamu. Ako se vratite malo u prošlost, lako ćete naći da podatak da se Dinamo htio riješiti tog igrača jer su smatrali da nije bio dovoljno perspektivan – tvrdio je Davor Radić, pravni zastupnik familije Hasić.

Sportski direktor Marijan Vlak slao je potom dopise u kojem je upozorio igrača da krši pravila i ne dolazi na treninge, ali Radić navodi kako prestup ne postoji jer je ugovor tada već bio raskinut. Ajdinova majka Azbera tvrdila je kako se klub sjetio njenog sina nakon što ga je Real htio dovesti i da mu nije vjerovao od početka.

Povezani sadržaj:

Golobradi dječak iz BiH potpisuje za Real Madrid!? AJDIN HASIĆ (17) na pragu “kraljevskog kluba”Sad bi o pravoj istini, kako se čini, trebao odlučivati sud.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

Ovim putem izvještavamo javnost kako je GNK Dinamo, radi zaštite interesa kluba, dao punomoć odvjetnicima da se podnese kaznena prijava protiv obitelji Hasić iz razloga postojanje osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare (članak 236. stavak 1 i 2 kaznenog zakona RH) i krivotvorenja (članak 281. stavak 1 kaznenog zakona RH).

Isto tako, pred Arbitražnim sudom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) pokrenut je postupak radi zaštite prava GNK Dinamo.

O ishodu spomenutih prijava javnost će pravrovremeno biti obaviještena službenim komunikacijskim kanalima GNK Dinamo.

Uprava GNK Dinamo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *