HAŠKOV DVOJAC IZ OKUČANA, PORIJEKLOM IZ BiH: Voljeli bi igrati ili za “Vatrene” ili za “Zmajeve”

Kadet Tomislav Kokalović rođen je 20.08.2004. godine i u pitanju je čuvar mreže koji sada ima visinu 187 cm (težak je 67 kg). Ide u srednju školu u Zagrebu, a mjesto rođenja je Gradiška. Počeo je trenirati 2011. u Okučanima i u međuvremenu je prošao selekcije županije i “Dinama”, a sada brani u kadetima NK Hašk Zagreb.

Golmanski uzor mu je vratar Dinama Dominik Livaković, pa bi i Kokalović poput njega jednog dana volio stati na gol “Vatrenih”. Međutim, s obzirom da vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine, ne bi imao ništa protiv niti da čuva mrežu bh. “Zmajeva”.

Želi ostvariti profesionalnu nogometnu karijeru i igrati u velikom klubu.

Većina rečenog vrijedi i za Roberta Zečevića, rođenog 19.10.2004. (Gradiška). Također je odličan učenik srednje škole u Zagrebu, također je počeo trenirati u Okučanima (2010. godine), prošao je sve spomenute selekcije i također je sada u Hašku.

Robert, za kojeg tvrde da ima “top u nogama” igra na poziciji stopera ili defanzivnog lijevog, a budući da je porijeklom iz Brčkog i on bi volio igrati ili za selekciju BiH ili za Hrvatsku te naravno jednog dana ostvariti karijeru u velikom klubu.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *