BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC: “Tražili su mi novac da bih zaigrao za A reprezentaciju”

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca i Sarajeva Marinko Mačkić, koji je zbog problema sa zdravljem rano okončao igračku karijeru, u razgovoru sa `EuroBlic` otvorio je dušu i pričao o vremenu kad je bio blizu reprezentacije BiH.

Dobri nastupi u crveno-plavom dresu omogućili su mu poziv u reprezentativne selekcije. Istina, nastupao je za mladu bh. selekciju, ali nikada nije zaigrao za seniorski tim “zmajeva”.

Svaki dan su novine pisale da moram dobiti poziv za reprezentaciju, da moram igrati, da imam kvalitet. Nikome se nisam nametao, vjerovao sam da je kvalitet najvažniji, ali to je bilo naivno s moje strane, priča Mačkić, i nastavlja:Jednog dana sam dobio poziv novinara čije ime ne želim da govorim, ne treba mi to sada. Preko njega su mi određeni ljudi tražili novac da bih se našao u reprezentaciji, odnosno da bih zaigrao, a poslije toga bi uslijedio neki veći transfer. Nisam htio da dam pare i ne kajem se, išao sam svojim putem, naglašava nekadašnji fudbaler Borca i Sarajeva.

Istina, tadašnji selektor “zmajeva” Blaž Slišković pozvao ga je na okupljanje A selekcije, za mečeve protiv Moldavije i Grčke.

– Slišković me pitao da li treba da me u reprezentaciju zovu novinari i menadžeri. Bio sam šokiran i odgovorio mu da uvijek zna gdje se nalazim ako sam potreban rerezentaciji. Ne želim da neko misli da njega optužujem, ne znam kakve je on pritiske imao i ko je tada vedrio i oblačio u reprezentaciji. Njega veoma poštujem, bio je veliki fudbaler i ima odlične rezultate kao trener, ali vjerujem da sam imao mjesto u A reprezentaciji BiH, zaključio je Mačkić.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *