I SIN BRACE SALIHAMIDŽIĆA USPIJEVA U FUDBALU: Velika je nada “Bayerna”, a želi igrati za BiH

Bosna i Hercegovina ne može se pohvaliti sa previše igrača koji su igrali za Bajern Minhen i Juventus.

Tačnije postoje samo dvojica. Jedan je bio Hasan Salihamidžić, velikan euro i bh. fudbala, a drugi njegov sin Nik (Nick) Salihamidžić koji već sa 17 godina danas s uspjehom nosi dres Bayern Minhena U19.

U razgovoru za portal Reprezentacija.ba Salihamidžić junior, koji može igrati za Njemačku, Španiju i BiH, otkrio je kako bi vrlo rado obukao dres Bosne i Hercegovine kojoj je njegov otac udarao temelje i nastavio tamo gdje je on stao. Naravno, na poziciji desnog beka, baš kakvu je igrao i legendarni Brazzo.

Vrlo sam ponosan na oca posebno nakon što je pretrpio toliko kritika na početku svog rada 2017. i 2018., ali i 2019. godine. Sada je svima dokazao da nisu bili u pravu kad su ga osporavali. Osjećaj je stvarno sjajan, puno smo razgovarali i prije i poslije utakmice. Ne toliko koliko o samom fudbalu, koliko o tome kako nas je učinio ponosnim kao porodicu. Gledati ga kako pravi takav uspjeh bilo je, ponavljam, stvarno sjajno –  izjavio je Nik Salihamidžić.

Foto: Hasan sa sinom Nikom

– Fudbal sam počeo trenirati u Juventusu. Kasnije sam još nastupao za Unterhaching, i nakon toga za Bayern. Negdje sa 11 godina sam shvatio da imam kvalitet, te da ću pokušati napraviti veliku karijeru. Sve više sam posvećen fudbalu, pa uz treninge u klubu dodatno radim u teretani kako bih ojačao fizički – ističe Hasanov sin.

Navodi kako još uvijek ide u školu i da slobodno vrijeme najviše provodi s prijateljima iz kluba.

Povezani sadržaj:

TRAGOM FOTOGRAFIJE STARE 30 GODINA: Ko je u Salihamidžiću prepoznao reprezentativni kvalitet, koji je instrument svirao?

– Osim fudbala moj život i nije toliko zanimljiv. Još uvijek idem u školu ovdje u Minhenu i pred sobom imam završnu godinu. Posvećen sam vrlo fudbalu, pa i slobodno vrijeme provodim sa prijateljima iz tima najviše, posebno sa saigračem Armindo Siebom – dodaje Nik.

– Velika čast za mene bi bila da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i 100% bih prihvatio poziv. BiH je dio mene i moje porodice i osim što bih predstavljao državu, bila bi mi posebna čast da kroz to predstavljam i sve ono što znači moja porodica – navodi Nik.

Hasan Salihamidžić je vjerovatno najzaslužnija osoba zbog koje je Zvjezdan Misimović obukao dres Bosne i Hercegovine, a sada je upravo legendarni Miske taj koji je angažovan u N/FS BiH da pod zastavu BiH dovede najbolje naše igrače iz dijaspore. Nik Salihamidžić sigurno je jedan od prioriteta.

Povezani sadržaj:

ZAHVALJUJUĆI FUDBALU: Od konobara u Jablanici do čovjeka koji si može priuštiti sat od 60.000 eura!

(FudbalTalent.com/Foto: reprezentacija.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *