IGRAJ FUDBAL, ŽIVI ŽIVOT: Učestvuju Sarajevo, Olimpik, Borac, Sloboda, Velež, Željo, Široki i Slavija

Deveti fudbalski turnir pod nazivom «Igraj fudbal, živi život» ove godine je od 11. do 13.08. u glavnom gradu BiH, a utakmice se trebaju igrati na stadionu Otoka i Sportskom centru «Safet Zajko». Organizator ovog događaja je Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva. Pravo nastupa imaju igrači do 17 godina, a ove godine učešće su, zbog epidemiološke situacije, uzeli samo klubovi iz Bosne i Hercegovine.

Grupu A čine: Sarajevo, Borac (Banja Luka), Velež (Mostar) i Olimpik (Sarajevo). U grupi B su: Željezničar (Sarajevo), Široki Brijeg, Sloboda (Tuzla ) i Slavija (Istočno Sarajevo). Utakmicama između Sarajeva i Olimpika, te Borca i Veleža 11.08. u 16:00 sati na oba stadiona treba biti otvoren turnir. Svakako, organizator se pobrinuuo da se ispoštuje cjelokupan COVID-19 protokol.

OD 2012. GODINE TURNIR JE PREPOZNATLJIV BREND. Dakako, ovaj turnir je svojom organizacijom prvi u regionu počeo sa okupljanjem mladih fudbalera i klubova još 2012. godine. Kao takav je prepoznatljiv brend u regionu i Evropi sa pohvalama od strane klubova koji su do sada na njemu nastupali. Bez dvojbe, i mediji koji su svakodnevno pratili utakmice u proteklih godina i izvještavali su o pozitivnim stvarima i zanimljivim utakmicama promovišući grad na Miljacki i Bosnu i Hercegovinu. Svojom organizacijom turnir je do sada unaprijedio odnose klubovima iz regiona, a veliki broj djece je animirao da se bave sportom. Također, prethodnih godina organizovan je i turistički obilazak grada, a mladi fudbaleri su bili oduševljeni okruženjem i samim prijemom u gradu podno Trebevića. Ipak, ove godine zbog pandemije korona virusa, to nije u planu…

RADOVIĆ: PODUZET ĆEMO SVE MJERE ZA ZAŠTITU IGRAČA! Glavni grad BiH je do sada široj javnosti u regionu i Evropi, putem mladih ambasadora, predstavljen kao sportski, kulturni i turistički centar.

«Turnir će se ove godine održati u specifičnim uslovima. Kao organizatori preuzeli smo sve obaveze da se ispoštuje COVID protokol za odigravanje utakmica. Makismalno ozbiljno se spremamo za sve dvoboje, a zaštita igrača je na prvom mjestu. Zbog novonastale situacije učešće su uzeli klubovi iz BiH i ja bi im se zahvalio. Inače, na turniru su do sada igrali tada mladi igrači, a sada već poznati evropski fudbaleri koji predstavljaju velike klubove na Starom kontinentu. Spomenuo bih tako Tina Jedvaja koji je 2012. godine bio najbolji igrač turnira. Organizacijom turnira želimo da pomognemo klubovima i mladim igračima da igraju sa svojim vršnjacima iz regiona i Evrope, da razmijenjuju sportska iskustva i da se druže», naglasio je Dejan Radović, direktor turnira.

Organizator vjeruje kako će turnir i ove godine ponuditi vitešku borbu i praznik fudbala u gradu podno Trebevića, te da će najbolji tim na kraju dotaći vrh.

Dosadašnji pobjednici i najbolji igrači turnira:

2012. godine – Željezničar, a Tin Jedvaj bio je najbolji igrač turnira
2013. godine – Rad (Beograd), a Marko Grujić bio je najbolji igrač turnira
2014. godine – Crvena zvezda, a Anes Vazda bio je najbolji igrač turnira
2015. godine – Željezničar, a Denis Žerić bio je najbolji igrač turnira
2016. godine – Sarajevo, a Stefan Mihajlović bio je najbolji igrač turnira
2017. godine – Sarajevo, a Armin Imamović bio je najbolji igrač turnira
2018. godine – Vardar (Skoplje), a Andrija Krivokapić bio je najbolji igrač turnira
2019. godine – MTK Budapest, a Gabriel Groznica bio je najbolji igrač turnira

(FudbalTalent.com/Fokus)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *