IMA SAMO 8 GODINA, A VEĆ RADI «PARADE» KAO VELIKI GOLMANI: Aldin Nikšić, mlada nada iz BiH trenirao i sa Realom!Bosna i Hercegovina ima tradiciju odličnih čuvara mreže u fudbalu, a istu bi mogao nastaviti i jedan osmogodišnji dječak iz Sarajeva, čiji su talent već prepoznali i skauti šampiona Starog kontinenta, slavnog Reala iz Madrida!

Aldin Nikšić, rođen 31. maja 2010. godine, već kao četverogodišnjak svoj je trenažni proces započeo u Školi fudbala «SK Mlade nade» iz Sarajeva i u «Školi golmana 1», koju vodi bivši trener golmana A reprezentacije Bosne i Hercegovine, gospodin Adnan Gušo.

Stručnjacima je od početka bilo jasno da ovaj dječak ima potencijal i perspektivu među stativama, a Aldin im se odužio pokazujući za to vrijeme svoj veliki talenat i želju za uspjehom. U ovom trenutku on trenira 5 puta sedmično i trudi se da postiže što bolje rezultate, kako na sportskom terenu, tako i u školi, gdje je učenik O.Š. «Skender Kulenović» u naselju Dobirnja.

Do sada je osvojio niz vrijednih nagrada, kako ekipnih tako i individualnih. Većinu ovih nagrada Aldin je osvojio u konkurenciji starijih dječaka (2009. godište). I u takmičarskoj sezoni koja je pred nama, Nikšić treba braniti za ekipu «Mladih nada» u konkurenciji dječaka rođenih 2008. godine i mlađih, na većem terenu i većim, 5-metarskim golovima! No, ne treba sumnjati da će ovaj dječak, visok 138 cm i težak 33 kg opravdati povjerenje trenera ambiciozne škole fudbala iz spomenutog sarajevskog naselja.

Uostalom, ne smijemo niti zaboraviti veliku podršku trenera, odnosno gospodina Samira Duru, kao i podršku čitave «Škole golmana 1», koju vodi g-din Adnan Gušo sa svojim saradnicima. Naravno, tu su i roditelji, koji pomažu i pružaju podršku u onome što je «u njihovoj nadležnosti».VIDEO: Nekoliko detalja, tj. odbrana Nikšića sa turnira na Jahorini, Derby Cupa i Zimske lige

Spomenuli smo već brojne nagrade i priznanja koje je Aldin dosad dobio, no svakako treba navesti nešto više o možda i najznačajnijem priznaju do sada. Naime, prije nešto više od godinu dana, najperspektivniji golman «LJETNOG KUPA» Sarajevo (turnira iza kojeg stoji poznati novinar i sportski radnik g-din Nermin Demirović, op. prir.), Nikšić je kao nagradu dobio poziv u kamp Real Madrida u Splitu 2017. A nakon tog splitskog kampa, izabrani igrači dobili su poziv da odu u Španiju, u trening kamp kontinentalnog klupskog prvaka! Aldin je početkom godine i boravio u Madridu, a iz Sarajeva ga je ispratio i golman bh. reprezentacije Ibrahim Šehić.

Iskustvo sedmodnevnog boravka u Španiji te treniranja s stručnjacima Reala je bilo sjajno, a o tome je u izjavi za medije sam Aldin naveo:

Nemam dovoljno godina da bih mogao riječima opisati osjećaj. Sretan sam, nikad u životu nisam bio sretniji. Hvala trenerima, hvala Šehiću, koji me je ispratio, a najveća hvala ide mojim roditeljima, koji su mi najveća podrška. Iako se ljubav ne može platiti, jednog dana, ako uspijem kao golman, odužit ću im se za sve.

Aldin je radio u trening-kampu Reala u Valdebebasu, a s ocem je prisustvovao i meču protiv Villarreala te posjetio stadion Santiago Bernabeu i Muzej Reala. Sve je išlo preko agencije «Be Free Football – Zlatko Marić», inače glavnom organizatoru Real Madrida za južnu Evropu, te njegovog koordinatora iz Splita, g-dina Nenada Martinovića.

EKIPNE NAGRADE:

1. MJESTO FAIR-PLAY CUP 2016.

1. MJESTO PALČIĆI MLADIH NADA 2017.

1. MJESTO DERBY CUP 2018.

2. MJESTO FAIR-PLAY CUP 2017.

2. MJESTO TANGO ZIMSKA LIGA 2017. I.SARAJEVO

2. MJESTO TANGO ZIMSKA LIGA 2018. I.SARAJEVO

3. MJESTO 11. PIKSI KUP JAHORINA 2017.

3. MJESTO MEMORIJALNI TURNIR JOSIP KATALINSKI ŠKIJA 2017.

3. MJESTO 12. PIKSI KUP JAHORINA 2017.

INDIVIDUALNE NAGRADE:

NAJBOLJI GOLMAN TANGO ZIMSKA LIGA 2017. I.SARAJEVO

NAJBOLJI GOLMAN TANGO ZIMSKA LIGA 2018. I.SARAJEVO

NAJBOLJI GOLMAN 11. PIKSI KUP JAHORINA 2017.

NAJBOLJI GOLMAN DERBY CUP 2018.

2. MJESTO NA INTERNACIONALNOM DVOBOJU GOLMANA SARAJEVO 2016.

1. MJESTO NA INTERNACIONALNOM DVOBOJU GOLMANA SARAJEVO 2018.

NAJPERSPEKTIVNIJI GOLMAN «LJETNOG KUPA» SARAJEVO (Nagrada: Poziv u kamp Real Madrida u Splitu 2017.)

POZIV ZA IZABRANE IGRAČE SA KAMPA U SPLITU U KAMP REAL MADRIDA (ŠPANIJA) 2018. GODINE (gdje je boravio 7 dana te trenirao s trenerima velikog Real Madrida).(fudbaltalent.com)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *