IZVJEŠTAJ IZ AUSTRIJE: Fortuna osvjetlala obraz Zenice na jakom “Zirbenland Cupu” u Judenburgu (FOTO)

Četiri uzrasne kategorije NK Fortuna (Zenica) učestvovale su na tradicionalnom “Zirbenland Cupu” u Judenburgu (Austrija) u periodu od 07. do 10.06.2019.

Dječaci iz ovog kluba uzrasta U8, U9, U10 i U13 nastupali su po drugi put na ovom turniru na poziv Zeničanina Semira Tihe Tihića.

Inače, Zeničanin Semir Tihić je ujedno i trener u omladinskom pogonu, koji je zajedno sa svojom suprugom Atifom i njihovim kćerkama Arjanom, Klaudijom, ugostio ekipe NK Fortune iz Zenice i priuštili im nezaboravan boravak u njihovom gradu.

Na ovom međunarodnom turniru, u konkurenciji 200 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Rumunije, Njemačke i Austrije, mlade selekcije NK Fortuna postigle su zapažene rezultate.

Takmičili su se u 4 uzrasne kategorije sa po 32 ekipe, te zauzeli sljedeće pozicije. Odnosno, ostvareni su zapaženi rezultati, po kategorijama:

U8 – 5. mjesto (ukupan omjer 3-3-1 gol razlika 5:2)
U9 – 3. mjesto (ukupan omjer 7-1-1 gol razlika 19:5)
U10 – 5. mjesto (ukupan omjer 5-1-2 gol razlika 13:6)
U12 – 7. mjesto (ukupan omjer 2-4-1 gol razlika 3:3) * Napomena: Oni su igrali sa višom kategorijom U13, jer u svoju nisu na vrijeme prijavljeni!

Čestitke našim igračima na odličnim igrama, gdje se uz malo više postignutih golova moglo zauzeti i bolja mjesta. Velika podrška i ovaj put pružena je od strane roditelja, koji su proveli vreme zajedno sa nama bodreći naše momke i pomažući našim trenerima u svemu.

Najveća moguča zahvalnost ide porodici TIHIĆ (Semir, Atifa, Arjana, Klaudija i “ZETU”), koji su svu svoju energiju iskoristili da pruže pomoć našoj djeci i roditeljima da se osjećaju što ugodnije. Ovaj turnir bit će veliko iskustvo zeničkoj djeci koja nemaju često priliku svoje znanje i talenat okušati protiv inostranih ekipa. Domaćini su prezadovoljni sa nama, a i igrama naše djece, tako da smo osvjetlali obraz ovog grada i kluba. HVALA VAM VELIKA i vidimo se dogodine, navode iz Fortune Zenica.

Sistem takmičenja na ovom turniru je takav da se igraju grupe, u zavisnosti od broja ekipa sa po četiri, pet ili više ekipa po grupi.

Dvije prvoplasirane ekipe idu u dvije novoformirane grupe koje igraju za plasman od 1. do 8. mjesta, a ostale za ostala mjesta.

Prvoplasirani iz te dvije grupe igraju za 1. mjesto, drugoplasirani za 3. i tako redom. Ako neko želi potpune info na sljedećem linku: https://www.meinturnierplan.de/mt?Zirbenlandcup2019

“Fortunini dječaci” odigrali su ukupno 31 utakmicu, i zabilježili samo 5 poraza, uz ukupnu gol razliku 40:16!

Zanimljivo je da su sve 4 “Fortunine” ekipe pobijedile zadnju utakmicu za plasman na turniru.

U12 – 7. mjesto (ukupan omjer 2-4-1 gol razlika 3:3)

Ovi momci su igrali sa starijim od sebe, jer nisu na vrijeme upali u turnir svog godišta U12, gdje su bile čak 32 ekipe.
Morali su se zadovoljiti po sistemu UZMI ili OSTAVI turnirom U13, koji je novost na Zirbenland Cupu i brojao je 14 ekipa (dvije grupe po 7).
U šest utakmica po teškom terenu (vrućina i umjetna trava), Zenički momci, iako sa samo jednim porazom zauzeli su 4. mjesto osvojivši 7 bodova.
– 1 pobjeda
– 1 poraz
– i četiri utakmice su odigrali 0:0, znači jako čvrsto nazad, svaka čast.
S obzirom da je manji broj klubova odmah se po tabeli određuju parovi i igra se za plasman. Četvrto mjesto iz obje grupe igra za sedmu poziciju, a momci iz “Fortune” uz neizvjesnu penal završnicu odnose pobjedu. U regularnom dijelu bilo je 1:1

Predstavljamo cijelu ekipu i strijelce za U12/13:

Emir Rihić (GK)
Bakir Smajlović
Adin Skopljak
Davud Čostović
Azur Mulasmajić
Amar Pušćul
Enes Sinanović
Amar Bandić
Čišija Sadik
Danis Babahmetović
Edvin Šahinović (1)
Džejlan Kamber (1)

U10 – 5. mjesto (ukupan omjer 5-1-2 gol razlika 13:6)

Ekipa U10 je odigrala fenomenalno grupnu fazu, te sa 3 pobjede i 1 neriješenim ishodom zauzela drugo mjesto u grupi i izborila prolaz u FINALNU grupu. Prvo mjesto sa istim brojem bodova osvojila je ekipa koja je na kraju osvojila turnir.

Gol razlika 8:0

Nakon formiranja drugog kruga grupa, ekipa igra još 3 utakmice.

– U prvoj utakmici primamo i prvi gol na turniru i to naravno nekako nesretno, i ispostavlja se kao konačan rezultat. Prvi poraz. Drugu utakmicu primamo gol, međutim naši malci znalci preokreću rezultat i pobjeđuju 2:1. Ponovo smo u igri za prvo mjesto, ali u posljednjem kolu gubimo od Austria Klagenfurt sa 2:0, te zauzimamo 3. mjesto u grupi i utakmicu za 5. mjesto na turniru. To igramo protiv ekipe iz Rumunije (Transilvania Bistrita), naši malci ponovo pokazuju karakter i osvajaju 5. mjesto.

Predstavljamo cijelu ekipu i strijelce za U10:

Azur Šojko (GK)
Davor Drašković
Mirza Radončić (1)
Muhamed Mujčinović (1) + pen.
Emir Turudić
Amar Riđalović
Adi Smajić
Benjamin Zukan
Arfan Čančar (5) + pen.
Davud Trozo (2) + pen.
Emin Bajrić (1)
Semin Ormanović (2)

Napomenimo da je cijela ekipa vukla maksimalno, od golmana Azur, Dženo preko zadnje linije Mirza, Davud, Davor, Emir, Ridzal, koji nisu dali protivniku da priđe golu, Muhamed, Adi, Benjo, Semin, Arfan, Emin.

U9 – 3. mjesto (ukupan omjer 7-1-1 gol razlika 19:5)

Najbolji plasman od svih selekcija ostvarili su malci 2010. godište. Visoko 3. mjesto u konkurenciji 24 ekipe je fantastičan rezultat!
Drugo mjesto u grupi sa 4 pobjede i samo jednim porazom, 12 bodova i gol razlika 15:5.
Prvo mjesto sa istim brojem bodova osvojila je ekipa koja je na kraju osvojila turnir govore dodatno u prilog momcima iz Zenice: Znači prvi i treći su iz iste grupe.

– Druga runda i naši momci opet maestralni, dvije pobjede i jedan neriješen rezultat, 7 bodova koje nam donose opet drugo mjesto i utakmicu za treće mjesto na ukupnom plasmanu, malkice sportske sreće bilo je potrebno da igramo za prvo mjesto gdje bi, ne sumnjamo, bili jako dobri i izvojevali pobjedu.

Predstavljamo cijelu ekipu i strijelce za U9:

Đenan Mangić (GK)
Luka Grbavac
Eman Hurem
Lidio Palavra
Laris Šehović
Fatmir Ibrahimi (3)
Arman Smajić (2)
Davud Omeragić (3)
Emin Bajrić (5)
Semin Ormanović (6)
Hanad Mahmić

U8 – 5. mjesto (ukupan omjer 3-3-1 gol razlika 5:2)

Naši najmanji malci… bravo MALCI.
“Svi smo mi malci”
Hvala Tihi na prijedlogu, te na ubacivanju i ove kategorije u ponedjeljak.
Jesmo malo duže ostali, NEK` SMO
Jesmo se malo više umorili, NEK` SMO
Jesmo malo više prepržili, NEK` SMO.

Predstavljamo cijelu ekipu i strijelce za U8:

Arman Smajić (GK)
Ajdin Bandić (1)
Aleksandar Milošević (1)
Kerim Kobić (1)
Arman Šehović
Luka Grbavac
Laris Šehović (1)

Kad smo već imali priliku.

Ovi malci nisu nikad igrali zvaničnu tekmu, ovi malci su se presnašli za ono koliko su zajedno, a znamo koliko nisu. Svaka vam čast, i oni su pobijedili, upotpunili i ovaj dan.

Za ovu kategoriju ne želim ni slova napisati iz rubrike “Analiza prosječnog gledaoca”, nego samo još jednom čestitati i zahvaliti organizatorima.

(FudbalTalent.com/A.Č.)

One Comment on “IZVJEŠTAJ IZ AUSTRIJE: Fortuna osvjetlala obraz Zenice na jakom “Zirbenland Cupu” u Judenburgu (FOTO)”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *