JEDAN OD NAJVEĆIH TALENATA U POSAVINI: Mali Luka Filipović već igrao protiv PSV-a, Liverpoola…

U rubrici «Predstavljamo mlade talente» danas imamo zadovoljstvo da Vas upoznamo sa jednim dječakom iz Skugrića (Modriča, BiH).

U pitanju je Luka Filipović, 12-godišnjak (rođen je 18.09.2007. u Doboju) koji je član BAAP Evrogol – Pelagićevo. Po mišljenju nekoliko poznatih stručnjaka koji su ga imali priliku gledati, jedan je od najvećih talenata u Posavini
Ljevak je i igra na poziciji zadnjeg veznog igrača. U ovom trenutku visok je 148 cm i težak 36 kg, a odličan je učenik škole «Sv. Sava» u svom mjestu.

Trenira od svoje 7 godine, a već je postigao mnogo zapaženih rezultata, gdje vrijedi istaći utakmicu protiv PSV-a (1:1), kao i meč s Liverpoolom, gdje je godinu dana starija generacija igrala protiv njih, pa su doživjeli minimalan poraz 1:0.

Fudbal igra od svoje 7 godine. Osvajao je mnogo turnira, a na nekoliko je proglašen igračem turnira (Brod, Brčko Bijeljina itd…) Sa ekipom je osvajao turnire u Poljskoj (Wroclav), Mađarska (Siofok), Austrija (Beč) i mnoge domaće turnire.

Trener sadašnji mu je legenda tuzlanske «Slobode» Ešref Jašarević i Luka želi da jednog dana bude fudbaler kakav je bio njegov fudbalski učitelj…


(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *