Jürgen Klopp OTKRIO: «Ovaj čovjek je najzaslužniji da sam danas tako dobar trener!»

Jürgen Norbert Klopp sa klupe «Liverpoola» osvojio je Ligu šampiona i time potvrdio status jednog od najboljih, ako ne i najboljeg trenera današnjice.

Redse je sigurno vodio do 6. naslova najboljih na Starom kontinentu, a možda svi i ne znaju ko je možda i najzaslužniji za način na koji popularni Kloppo danas obavlja svoj posao.

Podsjetimo, Klopp je rođen 16. juna 1967. godine u Stuttgartu (Njemačka) od oca Norberta Kloppa i majke Elisabeth. Odrastao je u Schwarzwaldu u Glattenu, zajedno sa dvije starije sestre.

Za uspjeh Son Heung-mina najzaslužniji je “LUDI OTAC”: Tukao ga je ako ne bi dobro trenirao!?

Njegov otac je kao mladić također bio aktivan sportista, i to je prenio na sina, kojeg je poticao da se bavi različitim sportovima – uz fudbal, i skijanjem te tenisom. Otac je zapravo «udario temelje» kasnijeg sinovljevog bavljenja sportom, a Jurgen je jednom otkrio da je upravo strog trening od njegovog oca pomogao da bude dobar trener.

Naime, gospodin Norbert je uvijek tražio da se ono što se radi obavlja besprijekorno, i mladi Klopp je to naslijedio od njega. Danas, kao menadžer, Klopp traži i uspijeva izvući ono najbolje od svojih igrača…

OTAC SRPSKE SENZACIJE objasnio kako mu je sin postao igrač: “KOVAČ MU JE…”

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *