«KAKO IGRA OVAJ MALI…» Faris Kadrić sa 15 godina života već kuca na vrata seniorskog fudbala!

U svjetskom fudbalu cijeli je niz primjera da su neki od najboljih igrača potekli iz nogometnih familija – u kojima bi očevi ostvarili dobru karijeru, a onda bi sinovi otišli još jedan korak dalje, prema nebeskim sportskim visinama!

Son Heung-min ili Neymar Jr. samo su neki od glavnih junaka takvih priča, a nikoga ne bi trebalo čuditi ako se nešto slično uskoro dogodi u Bosni i Hercegovini.

Danas imamo zadovoljstvo predstaviti Vam tinejdžera po imenu Faris Kadrić. Ovaj 15-godišnjak (rođen je 13.03.2005. godine) već sada kuca na vrata seniorskog fudbala, a po mišljenju stručnjaka riječ je o igraču koji je u samom vrhu u svom godištu u BiH.

Foto: Prošle sezone Kadrić je dobio poziv za reprezentativnu akciju, odnosno nastup na poznatom turniru u Beogradu

U pitanju je ofanzivni vezni igrač, dešnjak, u ovom trenutku visok 172 cm i težak 63 kg. On igra u «Bambinosima», omladinskom, odnosno razvojnom timu najmlađeg sarajevskog fudbalskog kluba «Baton» i jedna je od velikih nada ovog sportskog kolektiva koji želi da opravda svoje ponosno ime (* Baton je jedna od značajnih ličnosti u bosanskoj prošlosti, njegov ustanak bio je najozbiljnija vojna prijetnja Rimu od Drugog punskog rata).

Povezani sadržaj:

ŠKOLA FUDBALA BAMBINOSI OSNOVALA FUDBALSKI KLUB: Nazvali ga po slavnom vođi ustanka protiv Rimljana

FK «Baton» ima ozbiljne ambicije kada je riječ o razvoju mladih nogometaša. Zasad je u omladinskom pogonu najstariji njihov kadetski tim, kojem je Kadrić kapiten, a koji se pod vostvom trenera Emira Zebe polako formira u respektabilnu silu u omladinskom fudbalu u BiH. Već sada su «Bambinosi» odnosno «mladi Batonovci» tvrd orah za sve protivnike, iako uglavnom igraju protiv godinu-dvije starijih dječaka, a očekuje se da s protokom vremena izbiju u sami vrh bh. juniorskog fudbala, pa možda i ponovo nešto slično kao što je učinio «Brodarac» u Srbiji, odnosno zaigraju u UEFA Youth League. Zašto ne?! Kad postoji volja, talent, odlučnost i vizija, praktično sve je moguće…

Sa tribina se često, čak i od protivničkih navijača i “kibicera” može čuti uzvik: “Kako (dobro) igra ovaj mali…”

Za ovu priliku napravili smo mali video izbor sjajnih poteza Farisa Kadrića iz prvih nekoliko utakmica sezone 2020/21, u kojima je on sakupio ukupno 23 golova i asistencija u 8 utakmica.

Pogledajte i uživajte!

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *