Kako je dječak iz bh. niželigaša stigao u reprezentaciju: “Zaslužio je to, nije bilo štela, veza!”

Na spisku selektora kadetske reprezentacije BiH Nermina Šabića između ostalih našao se i jedan član federalnog drugoligaša Azota iz Vitkovića.

Radi se o Emilu Musliću, 16-godišnjaku koji je već standardni član prve postave kluba iz Vitkovića.

Trener mu je dobro poznato lice, Admir Raščić. Nekadašnji napadač Željezničara, Sarajeva, Goražda, Borca, Olimpika, sa iskustvom igranja i u Srbiji, Norveškoj, Kini, otvoreno je govorio za SportSport.ba o dječaku čije ime je na spisku selektora Šabića nekako privuklo najveću pažnju.

Krenuli su i negativni komentari, a Raščić se sa pauze na trenerskoj edukaciji u Vogošći javio za spomenuti portal.

– Veliki je to uspjeh za naš kanton koji dođe kao neko “slijepo crijevo”. Razumijem da se selektuje iz naših najjačih klubova, premijerligaša, ali ima dosta talentovane djece i u drugim krajevima. Oni se slabije prate. Emil je veliki talenat, ima sve predispozicije da uspije. Znam da nekima upada u oči pored imena kao što su Željezničar, Sarajevo, Velež, Borac, itd,. NK Azot, ali on sigurno ima kvalitet da ravnopravno igra sa njima i zaslužio je poziv. To nama kao klubu, gradu i kantonu predstavlja veliko zadovoljstvo i jako smo ponosni – priča Raščić za SportSport.ba.

Svjestan je i negativnih komentara na sam poziv Musliću.

– Komentara može biti kakvih hoćete, ali uvjeravam vas da nije došao preko štela, veza. Bile su preporuke, ali niko neće “poturati” obraz za igrača koji nije kvalitetan. On je 1. marta napunio 16 godina, igra Drugu ligu Centar protiv odraslih ljudi. Da li je veći otpor njemu ili kadetima koji igraju između sebe? – pita Raščić pa dodaje:

– Muslić je prvo išao na kamp reprezentacije u Zenici, dobio najbolje ocjene i na osnovu toga dobio sada poziv. Dijete je ostavilo jako dobar utisak, a sada je kao nagrada došao poziv u reprezentaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *