Kingsley Coman ŠOKIRAO sportski svijet: Sa 22 godine života planira da ide u penziju!?

Kingsley Coman, sjajni mladi 22-godišnji krilni igrač, koji je do 19. godine već igrao za PSG, Juventus i Bayern, ima hronične probleme s povredama. Praktično, češći je gost doktora nego svlačionica i terena. Sada je u jednom intervjuu šokirao sportski svijet…

Francuz je u Bayern došao u ljeto 2015. na posudbu iz Juventusa, a najbolji njemački klub otkupio ga je u ljeto prošle godine za 20 miliona eura. Danas se njegova vrijednost procjenjuje na 50 miliona eura, ali..Coman je zbog povrede ligamenta, koja ga je zadesila nakon dvije teške povrede gležnja, ove godine propustio SP u Rusiji, a za Bayern je od početka sezone odigrao samo pet utakmica. Nijednu od početka do kraja. Uprkos svemu navedenom, ima odlične statistike otkako je u Münchenu – 98 nastupa, 16 golova i 22 asistencije.

Međutim, u intervjuu za Telefoot otkriva da mu je dosta:

– Nemam namjeru prihvatiti još jednu operaciju. Što je previše – previše je. Možda mom stopalu nije suđeno da bude fudbalsko. Ako se pokaže da je tako, nastavit ću živjeti drugi život, onaj anonimca.

Ovakva vijest u Bayernu je dočekana s nevjericom. Naime, u svjetlu potpunog redizajna momčadi koji se planira naljeto i u sklopu kojeg odlaze dvije krilne legende Robben i Ribery, očekivalo se da na njihovo mjesto dođe baš Coman.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *