KOLIKO SE DJEČAKA IZ BiH MOŽE POHVALITI DA JE DALO GOL JUVENTUSU? Upoznajte Danina (13) koji to može…

Na pitanje koliko se dječaka iz Bosne i Hercegovine može pohvaliti da je postiglo gol u utakmici protiv slavnog Juventusa – odgovor je zasigurno – ne baš mnogo!

Ipak jedan tinejdžer iz sarajevskog naselja Hrasno, odličan učenik osnovne škole koja nosi ime kao i to naselje, može se pohvaliti upravo s tim – da je zabio gol vršnjacima iz Juvea, tima koji je poznat ne samo po vrhunskom seniorskom timu, kojeg je od ove godine oplemenio i Cristiano Ronaldo, već i po radu s mladima.

Dječaku o kojem je riječ ime je Čolaković Danin, rođen je 31.08.2005. godine u Sarajevu i u ovom trenutku je visok 148 cm i težak 35 kg. Vezni igrač, jača mu je desna noga, a specijalnost su mu slobodni udarci iz kojih je postigao mnogo golova za ŠF «Valter», u kojem trenira od 2011. godine, sve do danas.

A do danas mu je, Danin to ne krije, najdraži gol upravo onaj koji je dao vršnjacima Juventusa u «Vinovo» kampu, u kojem treniraju prvi tim i sve selekcije torinskog kluba, a gdje su «Valterovci» nedavno boravili u lijepoj posjeti. Gol možete pogledati i na videu ispod…

Osim boravka u Italiji, sa klubom je učestvovao na raznim turnirima širom BiH, ali bi još istakao gostovanja fudbalskim klubovima Sturm Graz i Roma i Juventus te nastup na «Valter kupu» protiv slavnog Intera iz Milana.

U sezoni koja je iza nas, ističe se i prvi ligaški nastup na velikom terenu i po sistemu igre 11×11 te osvojeno treće mjesto s klubom u Omladinskoj ligi Kantona Sarajevo (predpioniri) u sezoni 2017/18 (C divizija). Jedan od golova iz slobodnjaka upravo u okviru ovog takmičenja možete pogledati na snimku ispod.

Pošle sezone, Danin je bio i najbolji strijelac turnira FIS Gol 2017, koji je održan u kultnom FIS-u, u centru glavnog grada BiH.

Ambicija mladom Čolakoviću je nastup u Premijer ligi BiH, u nekom od bosanskohercegovačkih klubova, a prvenstveno bi volio igrati za FK “Željezničar”, za koji i navija, jer odrasta svega nekoliko stotina metara od stadiona “Grbavica”.

Naravno, ne krije da bi kao i ostala djeca volio nastupati i za neki klub u ligama petice. Jovan Blagojević iz Premijer Lige BiH i Miralem Pjanić iz reprezentacije su mu igrači uzori, a Paulo Dybala mu je uzor od stranih igrača.

Za sve što je dosad postigao, Danin je zahvalan trenerima u klubu, a to su Sutko Pašukan, Adis Behlulović, Adis Kapetanović i ostali treneri s kojima je radio.

Pročitajte i ovo…

TURSKI KLUBOVI POČINJU INTENZIVNO PRATITI mlade talente iz bivše Jugoslavije!

Kroz FOTO PRIČU ispod doznajte još nešto o dosadašnjij karijeri ovog talentovanog dječaka…

1.

U ŠF “Valter” Danin trenira od 2011. godine, a u sezoni iza nas prvi put su izašli na veliki teren u zvaničnom takmičenju

2.

Sa svojim drugarima Danin voli igrati nogomet i van redovnog trenažnog/takmičarskog procesa, pa se, kako možete pogledati na fotografijama, raja okupe da proslave rođendan i sl….

3.

Fotografije s nekim od omiljenih igrača…

4.

Gostovanja u Austriji, Italiji…(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *