Legendarni Petrescu izveo igrača u 25. sekundi: “Kod mene igraju samo najbolji”

53-godišnji Dan Petrescu, legendarni rumunjski igrač  danas je trener tamošnjeg CFR Cluja s kojim je prije desetak dana ispao od Seville u šesnaestini finala Europa league.

Malo mu je nedostajalo za senzaciju i nakon završetka utakmice pokazao je da smatra kako su njegovu momčad drastično oštetili suci lošom upotrebom VAR tehnologije.

Sada je izveo novi manevar u svojoj domovini. Na gostovanju kod Gaz Metan Mediasa (0:0) izvadio je svog igrača nakon 25 sekundi. Preciznije, 25 sekundi nakon samog početka utakmice!

Učinio je to kako bi zaobišao pravila nacionalne lige. Naime, prošlog ljeta tamo je uvedeno pravilo da svaka momčad u prvih 11 mora imati barem dva igrača mlađa od 21 godinu. Jedan od njih mora odigrati cijelu utakmicu, a drugi smije biti zamijenjen.

 

Budući da nigdje nije navedeno koliko se to taj jedan igrač mora zadržati na terenu, Petrescu je i prije utakmice najavio kako će jednog mladića odmah povući s terena.

– Stavit ću u sastav samo da bih ispoštovao pravilo o U-21 igračima. Fica je talentiran, vjerujemo u njega, ali prvo bi trebao igrati utakmice u svom uzrastu prije nego uđe u ovakav nogomet. Nažalost po njega, igrat će večeras vrlo malo – izjavio je za Digi Sport Petrescu neposredno pred početak utakmice.

– Ako držim igrača na terenu pet minuta, kako djelujem na njegov razvoj? Kako ga educiram? Moram ga staviti, nemam drugu opciju, osim da ga ubacim u udarnih 11 i izvedem u prvoj minuti. To je pravilo protiv nogometa. Nisu rezultati naše mlade reprezentacije dobri zbog ovog pravila, nego zato što imamo jaku generaciju. Ako neko vrijedi, igrat će bilo kad i bilo gdje. Ne zaboravite da većina mladih reprezentativaca dolazi iz Akademije Gheorghea Hagija. Za mene pravilo nema nikakvog smisla. Kao treneru, vezane su mi ruke i noge, nije pošteno. Moram slati na teren najbolje što imam – pričao je pred početak prvenstva.

Umjesto 18-godišnjeg Razvana Fice ušao je tako šest godina stariji Alexandru-Paun, a ta jučerašnja utakmica završila je bez golova.

(FudbalTalent.com/Index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *