LEGENDARNI ZLATKO VUJOVIĆ: “Dinamo dođe, iskešira i ode. Hajduk nije prva opcija djeci…”Legendarni igrač splitskog “Hajduka” i nekadašnji najbolji igrač bivše Jugoslavije (1981. godine) Zlatko Vujović u širem se intervjuu za portal Index osvrnuo i na razlike između dva najveća hrvatska kluba kada je riječ o pristupu mladim igračima.

61-godišnjak smatra da je prednost “Dinama” u odnosu na Splićane to što uzimaju najbolje mlade igrače, nebitno odakle su.

– Plate, dovedu i riješe stvar. Hajduk to isto ne može priuštiti i mora se snalaziti s budžetom koji ima od prodaje igrača. Tu je problem jer je nemoguće svake godine štancati igrače kao što su Vlašić, Bradarić i takvi. To je slučajno ispalo da su toliko dobri, sad je tu i Vušković koji tek dolazi. Prisiljenost da se brzo proda dobrog igrača uvjetuje kvalitetu ekipe, a Dinamu se ne žuri. On bez problema može dovesti dobre mlade igrače, koji onda ulaze u cijeli proces razvoja te one najbolje kasnije skupo prodaju.

Povezani sadržaj:

U “DINAMU” SAMO PO JEDNOJ STVARI prepoznaju da li je dijete talent ili ne – evo koja je ta 1 STVAR!

Vujović je odgovorio i na pitanje o razlozima zbog kojih su neki igrači koje je Hajduk možda trebao prepoznati u posljednjih nekoliko godina završili u drugim klubovima

– Može se reći da je igrač u nekoj dobi odličan za svoje godine, recimo s 13, 14 godina. To ne znači da će on biti vrhunski igrač, ovisi o mentalitetu, odnosu prema radu. Koliko je samo dobrih igrača propalo… S druge strane, imamo Šutala kao primjer. Dogodilo se da je sada proigrao, sazrio, tko je to mogao sto posto znati prije nekoliko godina? Trebalo bi imati bazen, koji je širok, i da igrači žele u Hajduk kao svoju prvu opciju. Roditelji igrača žele što prije naplatiti talent svoje djece, a uglavnom Dinamo dođe i “iskešira”. Mnogi klubovi također žive “od danas do sutra”, znaju da će im talenti otići i kad dođe ponuda, ne razmišljaju previše. Ne samo kod nas, svugdje u svijetu. Vodstvo Hajduka bi moralo naći neko dugoročno rješenje po tom pitanju.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *