LUKOVIĆ TVRDI: Razvojni tim napreduje iz dana u dan

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, a sada sportski direktor Grafičara, razvojnog tima beogradskih “crveno belih”, Aleksandar Luković, u razgovoru za klupsku stranicu nije krio zadovoljstvo zbog rada sa mladim, talentovanim fudbalerima i istakao da se prije svega trudi da momke izvede na pravi put.

Ekipa je mlađa nego u prvom dijelu sezone, nekoliko fudbalera je prebačeno u prvi tim, što i jeste poenta razvojnog tima.

 Primarni cilj našeg kluba jeste da razvijamo mlade igrače. Meni je drago što ovakav rad daje rezultate. Imamo primere Željka Gavrića, Veljka Nikolića i Marka Konatara koji su već u prvom timu Crvene zvezde. To i jeste poenta razvojnog tima, da na neki način definiše igrača kao celinu. To je jedan proces koji nije kratak i jako je bitno da svi ovi mladi fudbaleri shvate koliko je važno da budu posvećeni i fokusirani na sam rad, kao i da svakodnevno uče i napreduju da bi što spremniji zakoračili u ozbiljan, moderan fudbal. Naravno, uz tu obavezu, gledamo i da ostvarimo što bolji rezultat koji nije ništa manje bitan od toga. Takođe, želimo da igramo lep i dopadljiv fudbal i verujem da u tome uspevamo.

Razvoj mladih fudbalera je primarni cilj Zvezdine filijale, a Luković se prisjetio i svog iskustva…

To i jeste koncept cele naše priče u Grafičaru. Iz nekog ličnog iskustva koji sam prolazio kao igrač, sličan ovom koji oni sada prolaze, znam kako im je, jer sam bio na pozajmici u Jednistvu iz Uba gde je bio veoma sličan koncept kao naš. Jako je bitno da, shodno njihovim godinama, shvate da je većini ovo jedna velika prilika za što veći napredak. Nisu toliko mladi, koliko su neiskusni i jako je bitno da budu posvećeni, predani radu, moraju da znaju da imaju najveću podršku od strane kluba. Moraju da upijaju savete svakodnevno kako bi njihov napredak bio brži. Takođe, trudimo se da vode računa i o ishrani, o svom telu, da maksimalno daju sebe jer je to pravi put kako bi bili bolji iz dana u dan, izjavio je Luković.

Nekadašnji reprezentativac i kapiten Crvene zvezde sada je u novoj ulozi sportskog direktora za koju ne krije da mu veoma prija:

 Definitivno se lepo osećam otkako sam promenio, na neki način, funkciju u sportu. Generalno, kada sam završio igračku karijeru nisam ni odlazio iz fudbala. Napravio sam pauzu od dva-tri meseca gde sam se posvetio edukaciji. Posle godinu dana dobio sam poziv iz Crvene zvezde da budem sportski direktor Grafičara i evo, već sam šest meseci ovde. Trudim se da se priviknem na sve obaveze, verujem da sam se snašao i zadovoljan sam učinjenim do sada – podvukao je.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *