MAJKA OD KOJE STRAHUJU TRENERI, MENADŽERI I SKAUTI: Mogao je da postigne mnogo više u fudbalu da nije nje?

«Mamin sin» Adrien Rabiot (25) od potencijalne zvijezde svjetskog fudbala nikako nije uspijevao da pobjegne od skuta svoje (pre)ambiciozne majke…

Žena sa kojom gotovo nema pregovora Veronique Rabiot predstavlja veliku brigu za svakog trenera, skauta, menadžera…

Lista njenih ispada je podugačka, pritom ne pazi previše da li će njeni postupci naškoditi njenom sinu. Svi koji znaju za Rabiota, znaju i za njegovu krajnje ekscentričnu majku.

Adrien Rabiot trenutno igra za Juventus za koji je zabilježio 17 nastupa, dok mrežu još uvijek nije zatresao.

A da li je u karijeri mogao da postigne mnogo više od ovoga sada – fudbalski stručnjaci tvrde da bi mogao, samo da se majka drži po strani.

Podsjetimo, Rabiot je odbio poziv Didiera Deschampsa pred početak prethodnog Mundijala, a PSG ga je sklonio iz prvog tima jer nije želio da produži ugovor koji mu je isticao. Preciznije, mama nije htjela da se ugovor produži.

I tako je mladi Adrien završio na pozajmici u Toulouseu gdje je 13 puta istrčao na teren i postigao jedan gol, a onda je 2019. godine potpisao za «Staru damu».

Stupio sam u kontakt sa Adrijenom Rabiotom, pošto sam htio da porazgovaramo. Ali zvala me je njegova majka, željela je da dođe sa njim, a ja sam želio da se vidimo nasamo. Onda je on odlučio da se sretnemo. Međutim, njegova majka je sve upropastila, predsjednik francuskog saveza, Noel Le Graet prebacio je krivicu na Veroniquu, bez otkrivanja detalja zbog čega nije došlo do viđanja s igračem.

A sve je počelo 2012. godine, kad je još maloljetni Adrien potpisao profesionalni ugovor sa Parižanima. Samo nekoliko mjeseci kasnije majka je tražila od uprave kluba da ona i drugi njen sin putuju zajedno sa klubom na zimsku turneju. Kao obrazloženje je navela da svi ostali vode supruge i djecu. Klub je prihvatio njen zahtjev, ali da sama snosi troškove puta. Uvrijeđena, žena je odmah zatražila transfer za svog sina.

Kao posljedica poteza «brižne majke» Adrien je poslan na pozajmicu u Toulouse, ili je ipak majka bila ta koja je poslana tamo. Po oblačenju ljubičastog dresa, mama Rabiot je tražila da prisustvuje svim treninzima. Odbijena je, a tadašnji trener Alain Casanova je izjavio:

Nisam želio da dozvolim da mu bude neprijatno pored saigrača!

Veronique se potom žalila jer nije mogla da bude sve vrijeme uz, tad još maloljetnog Adriena, dok je on u klubu. Tadašnji sportski direktor Leonardo joj je dozvolio ulazak u klupske prostorije, ali je to nije zadovoljilo. Ponudila je sina Monacu preko njihove sekretarice.

Uslijedile su peripetije koje je «zabiberila» Veronika, a onda je na kraju talentovani fudbaler završio u Italiji, gdje je i danas…

(FudbalTalent.com/Kurir)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *