Mlada igračica MAJA JELČIĆ (2004. godište) iz Čapljine u finalu izbora za HERCEGOVKU GODINE!

Ženski nogomet sve je rašireniji u svijetu, pa je tako i u Bosni i Hercegovini. Jedan od najvećih talenata je Maja Jelčić, mlada Čapljinka s Hotnja. A zanimljiva vijest stigla je o tome da je ona ušla u finale izbora za Hercegovku godine (za nju možete glasati putem e-mail adrese [email protected]), u oblasti Sport i zabava. Hoće li i dobiti nagradu trebalo bi se doznati na svečanom proglašenju 17.12.2019. godine u “Kosači” u Mostaru.

Foto: Čapljinski portal

Oduvijek sam igrala na ulici s dječacima, a onda sam poželjela trenirati. Kako tadašnji ženski klub koji se u međuvremenu ugasio, nije imao mlađe uzraste, preostalo mi je jedino trenirati s dječacima. Tata (Davor Jelčić bivši igrač i trener Čapljine op. a.) nije bio baš raspoložen da mi ispuni želju, otišla je mama pitala tadašnje trenera Škole nogometa “Limači” Draženka Krmeka, mogu li ja trenirati, a on je rekao ako meni nije problem trenirati s muškarcima neka slobodno dođem.

Tako ja već osam godina treniram s dječacima. Dok sam bila mlađa bila sam puno bolja od njih, a i sada se mogu ravnopravno nositi sa svojim godištem, 2004. i mlađima – izjavila je u nedavnom intervjuu za “Čapljinski portal”, kojeg cijelog možete pročitati na OVOM LINKU.

Povezani sadržaj:

POGAĐALE JANICA, MAJA I AJLA: Bh. pionirke savladale Slovačku sa 3:1

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *