MLADA NADA IZ GORAŽDA: 13-godišnji Nedim Begović na utakmicama davao i po 6 GOLOVA!

Omladinski pogon sarajevskog «Željezničara» dobio je ovog ljeta veliko pojačanje nakon što je Plavima sa sarajevske Grbavice 19.07. ove godine pristupio tinejdžer iz Goražda po imenu Nedim Begović.

U 2017. i prvoj polovini 2018. godine, Bega, kako ga prijatelji zovu, nastupao je u redovima sarajevskih «Akademičara» i njegove dobre partije nisu prošle nezapaženo. Na videu ispod možete pogledati i detalje s utakmice odigrane u maju na kojoj je Begović postigao nevjerovatnih 6 golova!

Rođen je 10. marta 2005. u Goraždu. Visok 160 cm i težak 51 kg, Begovićeva jača noga je desna, a trenutno igra na krilnim pozicijama, iako je ranije bio i u veznom redu. Pohađao je OŠ «Husein ef. Đozo» i odličan je učenik s prosjekom ocjena 5.0! Bravo!

Počeo je trenirati sa 5 godina. Od 2010. do 2013. godine nastupao je za FK «Drina» Goražde, a od 2013. do 2017. za SF «Goražde», s tim da od 2015-2017 uporedo nastupa i za  FK «Dar» Sarajevo.

Proglašen je za najboljeg igrača Drinske regije u ligi «Fudbal spaja ljude». Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za najboljeg igrača.

Kada su u pitanju kolektivne nagrade – četiri godine uzastopno prvaci Drinske lige sa SF Goražde, osvojeni mnogobrojni turniri sa SF Goražde, FK Dar Sarajevo i FA Academica Sarajevo…(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *