MLADI AMERIKANCI NA TRENINZIMA U DINAMU: Najbolji polaznici iz kampa u šestom mjesecu

Trojica mladih američkih nogometaša dva su tjedna boravili u Dinamovoj nogometnoj školi, iskušali nove metode treninga i proveli ugodno vrijeme uz naporan rad, ali i zabavu i stvaranje novih prijateljstava. Sve je to dio suradnje kakvu već duže vrijeme gaje Dinamova škola i njen američki partner California Youth Sports Management.

Kalifornijski gradovi Fresno, Lemoore i Glendora bili su domaćini Dinamovih kampova u šestom mjesecu ove godine, a trojica najboljih polaznika dobili su poziv maksimirskoga kluba na dvotjedno treniranje u Zagrebu: Christian Alvarez, Isaiah Brown i Dylan Brooks. Jako su zadovoljni boravkom u hrvatskoj metropoli gdje su se upoznali s novim vrstama treninga i iskušali svoje vještine u međunarodnoj konkurenciji.

Usvajanje novih znanja, različitih stilova i metoda rada jedan je od glavnih zadataka Kalifornijskog sportskog menadžmenta za mlade. Ideja je predstaviti sportistima način rada prestižnih nogometnih škola u svijetu, razvijati ih u nadmetanju s međunarodnim suparnicima, a uz sve to upoznati i različite kulture.

Izuzetno su zadovoljni što im je partner upravo Dinamova škola u kojoj su stasale brojne svjetske nogometne zvijezde. Uostalom, i sami ističu da je mladim kalifornijskim sportašima zanimljivo vidjeti platformu kluba koji je promovirao Luku Modrića, Marija Mandžukića, Dejana Lovrena i brojne druge proslavljene nogometaše svjetske klase…

Zaključak gostiju iz SAD je da su disiplina, intenzitet rada, fizička spremnost i ritam igre na izuzetno visokom nivou, a upravo tome teže i mladi kalifornijski sportisti koji takve standarde žele nametnuti i u svojoj sredini.

(fudbaltalent.com/skolagnkdinamo.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *