NAKON MISKETOVOG KAMPA: Dva polaznika (2005. godište) upućena direktno u kamp reprezentacije BiH

U periodu od 22. do 28. juna, i od 29. juna do 4. jula, u Sarajevu je održan kamp Miske Academy, proslavljenog bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića.

Na kampu je učestvovalo ukupno 140 djece, iz 7 država Evrope i svijeta. Djevojčice i dječaci su trenirali u vrhunskim uslovima i s najboljim mladim, ali vrlo iskusnim trenerima.

Ističemo činjenicu da je na Kampu sa djecom radilo čak 24 trenera. Svaki polaznik kampa je prošao sve dijagnostičke procedure, a po dobivenima nalazima testiranja i vrlo konkretne preporuke za daljnji razvoj i trenažni proces.

Osim što su radili na taktičko-tehničkim elementima nogometne igre, polaznici Kampa su imali priliku da razgovaraju i sa sportskom psihologinjom i sa nutricionistkinjom.

Cilj ovih razgovora je bio da se nauči nešto novo o važnim segmentima modernog nogometa, kao što su mentalni trening i ishrana.

Polaznicima kampa, koji su ostvarili najbolje rezultate na pojedinim testovima brzine, agilnosti i eksplozivne snage dodjeljene su i posebne diplome.

Od izuzetnog značaja je naglasiti da su dva polaznika kampa, Amer Boručija i Božidar Malbašić, nakon pokazanih rezultata na testiranjima, ali i na nogometnom terenu, upućena u kamp reprezentacije Bosne i Hercegovine za njihov uzrast.

(FudbalTalent.com/Hayat)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *