NEMA FUDBALA BEZ MAHALE: A najstarija sarajevska ima svog Arnautovića…

«Sa Vratnika pogledat’ je lijepo», glasi stih poznate sevdalinke, koji je istinit i dan-danas, jednako i u vrijeme kada je ta melodija napravljena. Vratnik je najstarija sarajevska mahala, jedno od rijetkih naselja u glavnom gradu BiH koje je kroz vijekove uspjelo sačuvati svoju autentičnost.

Ali, Vratnik ne krasi samo bogata prošlost i tradicija, ovo naselje ima i svoj fudbalski klub, 82-godišnjaka koji je još uvijek mlad…

Možda FK «Vratnik» nikad nije uspio dostići sportske uspjehe kao neki drugi klubovi, ali šarm igranja fudbala u mahali i za mahalu nešto je što je neprocjenjive vrijednosti! Uostalom, nije li i Edin Džeko, bh. fudbalski dijamant, nakon jednog od svojih sjajnih euro golova pokazao majicu ispod dresa sa snažnom porukom – ZA MOJE MAHALCE!?

Lijepo je zbog svega toga znati da u krilu FK «Vratnik» i danas stasavaju novi fudbalski talenti. Samo jedan od njih je i 11-godišnji Ajmen Arnautović. Ovaj dječak rođen 22.12.2007. godine počeo je trenirati 2016. godine u «Bambinosima», a zatim je prešao u redove Vratničana, gdje je i sada i igra na poziciji desnog beka i povremeno špic napadača, što je pokazatelj njegove svestranosti.

Hoće li Ajmen dostići ili možda čak prestići sportske rezultate svog prezimenjaka Marka Arnautovića, napadačke zvijezde engleskog West Hama i austrijske reprezentacije – zasad je prerano reći. Ali ono što znamo sigurno je da u sarajevskim mahalama fudbal i dalje živi. A kako je neko rekao: «Nema fudbala bez mahale…»

(fudbaltalent.com)

One Comment on “NEMA FUDBALA BEZ MAHALE: A najstarija sarajevska ima svog Arnautovića…”

  1. MasshaAllah ,E moj Mahalac lijepi i Babo ti je ganjo loptu mi malo stariji to znamo.
    Svako ti dobro želimo i trebaš biti ponosan na sve .
    Nera

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *