“NEMA STRANCA, DO BOSANCA”: Modri bacili oko na kadeta iz Bihaća Amara Balića!

Dinamov dres bi, kako stvari stoje, uskoro mogao obući još jedan talentirani nogometaš iz Bihaća. U pitanju je Amar Balić, kojeg je nogometno obučavao Ahmet Kečalović u OFK Bihać, a zapaženi nastupi koje je pružao u ovoj školi nisu promakli ni “Modrima” koji su ga pozvali na mini pripreme u Maksimir.

Nadareni Balić, koji je ujedno i pionirski reprezentativac Bosne i Hercegovine, već na prvom treningu je pokazao raskošan potencijal. S obzirom da ima svega 15 godina, te da se radi o strancu, izgledno je da će Balić i slučaju da zadovolji Dinamove ukuse ostati još neko vrijeme u domovini gdje će se igrački nastaviti razvijati do određene dobi.

Treniranje s vršnjacima iz Dinama mi je svakako motiv da nastavim raditi još bolje. Želja mi da jednog dana igram za tako veliki klub, no polako, svjestan sam da je preda mnom još mnogo posla. Šta bude, bit će – izjavio je Balić, koji osim što igra kao veliki i djeluje zrelo poput već odrasle osobe, pišu USN.

Nadareni Balić je pionirski reprezentativac Bosne i Hercegovine

Polaznik Omladinskog fudbalskog kluba Bihać, Amar Balić prije nekoliko dana je zajedno sa šefom Škole nogometa Ahmetom Kečalovićem i trenerom Arminom Kečalovićem boravio u Zagrebu na stadionu Maksimir.

Mladi i perspekitvni Balić je odigrao test utakmicu za kadetsku prvu momčad zagrebačkog Dinama.

Skauti zagrebačkog Dinama primijetili su zavidne igre našeg nogometaša Balića, te su ga pozvali na test utakmicu. Zajedno sa kolegom Arminom srdačno smo primljeni od trenerskog osoblja kluba iz Maksimira, a Amar je korektno odradio svoj dio posla, istakao je Ahmet Kečalović, šef Škole nogometa OFK Bihać.Ono što vrijedi istaći da Omladinska škola nogometa zagreačkog Dinama ima sjajne uslove za rad i razvoj mladih nogometaša, što govore i rezultati mlađih kategorija ekipe iz Zagreba i u europskim natjecanjima. Spomenimo i to, da je ekipa u kojoj je trenirao naš Amar, protekle sedmice u Engleskoj savladala Manchester City rezultatom 5:0.

Balić, osim što `igra kao veliki` i djeluje zrelo poput već odrasle osobe

Suradnja između Škole nogometa OFK Bihać i zagrebačkog Dinama biti će nastavljena i u narednom periodu, gdje će skauti kluba iz Maksimira pratiti polaznike OFK Bihaća, a u fazi pregovaranja je odigravanje prijateljske utakmice između OFK Bihać i GNK Dinamo Zagreb na stadionu Maksimir u Zagrebu – piše stranica OFK BIhać.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *