NIJE SALAH, ALI JEST SALAN! Ovo je klinac (9) iz povratničke familije koji daje golove i iz kornera!

Kada je prije nekih tri mjeseca 9-godišnji dječak po imenu Galib Salan trenirao sa predpionirima Akademije FK «Sarajevo», koji su od njega stariji tri godine, trener kluba s Koševa nije mogao da vjeruje šta gleda i iskreno je priznao da je riječ o «čudu od djeteta».

Galib nimalo ne zaostaje ni tehnikom ni motorikom u odnosu na mnogo starije dječake, a očito je riječ o zaista izuzetno talentovanom dječaku.

U videu koji možete pogledati nešto ispod, možete se uvjeriti da Galib – baš kao nekad legendarni Baka Slišković, daje golove i iz kornera, a ujedno lajkom i komentarom na našoj Fb stranici možete za ovog mališana glasati u nagradnoj akciji MOJ NAJ GOL.

Počeo je trenirati početkom 2012. godine, kada je imao svega 3 godine, i to u školi fudbala kluba Kontu u Helsinkiju u Finskoj, gdje je praktično bio najnadareniji igrač.Galib se i rodio u Helsinkiju, 07.04.2009. godine, a kasnije se sa familijom vratio u Rogaticu (BiH), gdje su Salani jedna od povratničkih porodica.

Navedimo da je Salan u ovom trenutku visok 135 cm i težak 30 kg. Odličan je učenik sa svim peticama, predsjednik razreda i ima posebnu Pohvalu Nastavničkog vijeća za odličan uspjeh i primjerno vladanje. Na školskom takmičenju iz matematike osvojio je drugo mjesto, a u sportu nije uspješan samo s lotpom, već je osvajao priznanja i u krosu!

Do maja 2016. bio je u «Kontuu», a od juna 2016. godine nastupa za FK «Goražde» i FK «Mladost» iz Rogatice, gdje igra sa starijim dječacima 2007. i 2008. godište.Njegov talenat nije ostao neprimjećen, pa je već bio na probi u OFK Vranić Požega, bio je u kampu Juventus akademije, gledali su ga stručnjaci «Bambinosa» i već spomenute Akademije FK «Sarajevo», a sa «Željom» je kao gostujući igrač na nedavnom Deminium kupu, pod vodstvom trenera Fejzića, osvojio trofej i postigao svoj prvjenac za Plave s Grbavice.

Galib igra kao i lijevo i desno krilo, srednji vezni ili istureni napadač, a igra i šutira s obje noge, s tim da mu je dominantnija desna noga.

INDIVIDUALNE NAGRADE. Na turnirima u Finskoj je osvajao dosta zastavica, medalja kao najbolji igrač i strijelac turnira ili lige. Sa «Mladost» Rogatica je bio nekoliko puta strijelac turnira za 2007. i 2009. godište sa po 9-10 golova. Sa «Goraždem» je bio u Foči na turniru 2017. najbolji igrač, a na Bajramskom turniru u Goraždu najbolji strijelac turnira za 2009. godiše sa 10 golova. Jedan manje pogodak postigao je na Sokolcu, gdje je takođe bio najbolji strijelac turnira…

Kada su u pitanju kolektivne nagrade, sa ekipom FC Kontu tu je dosta prvih, drugih i trećih mjesta na turnirima u Helsinkiju. S ekipom «Mladost» Rogatica 2007. godište na Bajramskom turniru u Goraždu drugo mjesto. Na turniru u Čajniču sa ekipom «Mladosti» 2009. drugo mjesto. Sa ekipom «Goražda» 2009. godište na turniru u Foči drugo mjesto. Na Bajramskom turniru u Goraždu prvo mjesto. Na Sokocu 2. mjesto. Sa ekipom «Željezničara» 2008. godište na Internacionalnom Delminijum kupu prvo mjesto!

AMBICIJA U FUDBALU mu je da igra i trenira još bolje, i da iz treninga u trening bude bolji i kompletniji igrač. Uzori su mu Džeko, Pjanić, Salah, Ronaldo.

Kada su u pitanju njegove osobine, stariji kažu da su one pozitivne: Veoma je disciplinovan, ne preskače treninge, u društvu je omiljen. Nije svađalica. Zna skijati, klizati, plivati… Voli da se šali. Na TV-u prati utakmice i posjećuje sportske događaje uživo.

Pogledajte video i uživajte!(fudbaltalent.com)

12 Comments on “NIJE SALAH, ALI JEST SALAN! Ovo je klinac (9) iz povratničke familije koji daje golove i iz kornera!”

  1. Naravno, biće aBd i bolji od SALAHA za koju godinu ?. Znam jer je to moja škola,?!! Čestitke ponosnim roditeljima!
    Izet K.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *