Novi selektor U17 reprezentacije BiH Nermin Šabić na SASTANKU U SAVEZU

Novi selektor U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine Nermin Šabić boravio je danas u prostorijama NS/FS BiH gdje je razgovarao sa generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem i izvršnim direktorom Sektora za sport Elmirom Pilavom.

Na sastanku su precizirane i dogovorene akcije za naredni period s ciljem stvaranja selekcije koja će se takmičiti za plasman na EURO u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Nermin Šabić ne krije zadovoljstvo što u narednom periodu sa klupe treba predvoditi bh. kadete:

Velika čast i privilegija za mene je što sam imenovan na mjesto selektora jedne nacionalne selekcije. Nakon dugogodišnjeg igranja, a zatim i trenerskog posla, ovo mi je došlo kao nagrada za moj rad. Nadam se da ću na najbolji način iskoristiti ovu priliku i da ćemo uspjeti da ostvarimo što bolje rezultate, te da će igrači iz kadetske selekcije kasnije predstavljati našu zemlju u budućnosti u juniorskoj, mladoj i seniorskoj selekciji. Pred nama je dosta posla i praćenja igrača, ali vjerujem da ćemo uspjeti u našim ciljevima i da ćemo dostojno predstavljati našu zemlju i NS/FS BiH.

Nermin Šabić bi u radu trebao  imati podršku dosadašnjeg selektora Sakiba Malkočevića koji od sada treba obavljati funkciju skauta svih omladinskih selekcija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *