Olimpik pokrenuo novi projekat za polaznike omladinske škole (FOTO)

Cilj je poboljšanje performansi svakog pojedinca, kako bi pružao maksimum za kolektiv…

Izvor: Sport1

Omladinski pogon FK Olimpik sa početkom nove sezone uveo je neke novine u radu omladinskog pogona. Jedna od njih je pokretanje dodatnih treninga, gdje bi svi polaznici trebali dobiti priliku da, pod nadzorom stručnog tima, rade na poboljšanju performansi, kako bi se normalno razvijali, a prvenstveno kako bi bili zaštićeni od povreda nestručnim radom.

Koordinator omladinskog pogona Mirza Šarić, smatra da je ovakva vrsta rada potrebna svakom ko se bavi fudbalom, ali da korištenje sprava, mora biti prilagođeno njihovom uzrastu, konstituciji, a prevashodno se mora voditi računa da ova vrsta rada zahtijeva stručni nadzor.

Pokrenuli smo dodatne treninge jer smo osjetili potrebu da to moramo uraditi. Imamo dosta dječaka koji rade dodatno i podržavamo svaki trening koji će unaprijediti i poboljšati izvedbu fudbalera. Međutim, isto tako primijetili smo i da taj dodatni rad nije prilagođen trenažnom procesu omladinskog pogona Olimpika. Iz tih razloga smo pokrenuli dodatni rad koji treba biti usklađen sa trenažnim procesom kluba, gdje se planiramo prilagođavati planu i programu rada trenera, a individualnim radom pokušati ciljano unaprijediti ono što nedostaje fudbaleru – objasnio je.

Prema najavi, individualnim radom će se baviti tim ljudi, predvođen trenerom iz omladinskog pogona.

– Individualni rad će sprovoditi naš trener Emir Čamđić, koji će uz eksperte kondicionog treninga, sporovoditi program individualnog rada. Projekat je u samom začetku, međutim očekujemo pozitivan efekat u narednom periodu. Cilj dodatnih treninga je unapređenje trenažnog procesa i podizanje individualnih performansi na viši nivo, kako bismo sve to uklopili u jednu cjelinu, koja bi nam u konačnici trebala donijeti pozitivan rezultat na terenu. U prvoj fazi radimo testiranja, na osnovu kojih ćemo prilagoditi programe starosnim skupinama, odnosno pojedincima – najavljeno je.

Što se tiče prostora za rad treninzi bi se trebali obavljati u prostoru Fitness centra Progress, budući da je ovaj je Funkcionalni Trening Centar partner Olimpika u ovom projektu, te na terenima stadiona Koševo.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *