OSIJEKU DVA NASLOVA, OPATIJI JEDAN: Završen međunarodni turnir “Makarska kup 2018”

HRNK Zmaj je bio domaćin i organizator, a Grad Makarska pokrovitelj devetog po redu međunarodnog nogometnog turnira za mlade nogometaše Makarska kup 2018. Na njemu je nastupilo 38 klubova sa 60 sastava iz Hrvatske, Češke, BiH, Slovenije, Rumunije i Makedonije.

Igralo se u tri uzrasne kategorije (U-10, U-12, U-14), a na četverodnevnom takmičenju nastupilo je više od 1.000 mladih nogometaša koji su odigrali 150 utakmica. Osim na terenima GSC Makarska utakmice su se igrale i na igralištu u Tučepima i Baškoj Vodi. Prvi dio natjecanja igrao se po skupinama, a potom po kup sistemu.

Najuspješniji na turniru bili su nogometaši Osijeka koji su bili pobjednici u kategorijama U-12 i U-14, ugodno su iznenadili dječaci Opatije koji su osvojili prvo mjesto među najmlađim natjecateljima. Ipak se više očekivalo od nada Hajduka, drugo i treće mjesto ne bi trebalo zadovoljiti ambicije bijelih.

Pehare i medalje kapitenima najuspješnijih klubova uručili su član IO NSŽSD Ivan Milas, predsjednik Gradskog vijeća Makarske i predsjednik Zmaja dr. Marko Ožić Bebek te dogradonačelnik Makarske Dražen Nemčić.

Po završetku turnira Darko Vlatković, voditelj Škole nogometa Zmaja je izjavio:

– Moram najprije zahvaliti članovima organizacijskog odbora Ivanu Rašiću, Petru Talajiću, Jošku Kosoviću i Goranu Kesaru koji su puno napravili kako bi ovaj turnir protekao na visokom nivou. Tijekom turnira odigrano je puno kvalitetnih utakmica, posebno se to odnosi na kategoriju U-14. Po svemu viđenom da se zaključiti da će većina od tih igrača postati prvotimci u svojim klubovima. Osječani su prikazali najbolji nogomet i zasluženo su postali dvostruki pobjednici Makarska kupa. Zadovoljan sam i prikazanom igrom Zmajevih igrača, rezultat nam nije bio bitan već način na koji smo odigrali sa renomiranim klubovima. Uz nogometaše njihove trenere i roditelje grad podno Biokova bio je ne samo nogometni već i turistički centar Hrvatske. Nadam se da su svi naši gosti otišli zadovoljni iz Makarske, a pored sportskih rezultata još su važnija prijateljstva koja su sklopili u ova četiri natjecateljska dana. Zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji turnira, medijima koji su korektno pratili turnir, Gradu Makarskoj kao pokrovitelju te se nadam da će na Makarska kupu 2019. nastupiti još više klubova i mladih nogometaša.

Rezultati:

U-10, za 3 mjesto: Zadar – Banjik 2 : 0, finale: Opatija – Sigma 2 : 1

Poredak: Opatija, Sigma, Zadar, Banjik

U 12, za 3 mjesto: Hajduk – Željezničar 7 : 0, finale: Osijek – Zrinjski 3 : 1

Poredak: Osijek, Zrinjski, Hajduk, Željezničar

U-14, za 3. mjesto: Olimpija – Željezničar 2 : 0, finale: Osijek – Hajduk 1 : 0

Poredak: Osijek, Hajduk, Olimpija, Željezničar

Izvor: Makarsko primorje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *